FIZIMITE sustiprina augalus, patikimai didina jų produktyvumą, efektyviai nuplauna jų paviršių nuo kenksmingų organizmų, natūraliu būdu pagerina augalų gynybos sistemą.

VEIKIMAS

Mikroelementai absorbuojami iš abiejų lapų pusių ir greitai patenka į augalus., suaktyvindami fiziologinius procesus. Veikdamas fizikiniu būdu FIZIMITE nuplauna augalų paviršių, apsaugodamas juos nuo kenksmingų organizmų. FIZIMITE pamaitina augalus, suteikia jiems švarumo, blizgumo, dėl ko padidėja asimiliacinis paviršiaus plotas, suaktyvėja chlorofilo sintezė ir fiziologiniai procesai. Tęsiant reguliarų FIZIMITE panaudojimą, augalai yra patikimai apsaugomi.
Naudojant FIZIMITE pagal rekomendaciją, augalai apsaugomi nuo simptomų: lapų susisukimo, deformacijų, apnašų, dėl pažeidimų atsirandančių gelsvų dėmelių abiejose lapų pusėse, voratinklių susidarymo tarp lapų, taip pat lapų kritimo, augalų silpno augimo ir vystumosi, baltų apnašų susidarymo.
FIZIMITE skirtas naudoti visiems valgomiesiems ir dekoratyviniams augalams.

NAUDOJIMAS

FIZIMITE atskieskite 10 l vandens. Augalų paviršių reikia kuo tolygiau padengti purškiamu tirpalu. Tam kad augalai gerai pasisavintų maistines medžiagas, rekomenduojama kruopščiai nupurkšti viršutinį ir apatinį lapų paviršius kiekvieną savaitę.

NORMA

10 ml / 1a

 

4771315390761
2020-05-22
  • KAIP KOVOTI SU POMIDORŲ LIGOMIS?


    Pavasarį sodiname pomidorus ir tikimės gausaus ir kokybiško derliaus, tačiau ne visada tokio sulaukiame. Dažniausia priežastis, dėl kurios tenka derliumi nusivilti – pomidorus užpuolusios ligos. Pagrindinės ligų priežastys – per didelė drėgmė, per mažai arba per daug šilumos, saulės trūkumas. Todėl ši itin drėgna ir šalta vasara padarė nemažai žalos. Taigi, kokios pomidorų ligos yra dažniausios ir kaip su jomis kovoti?

    Maras

    Maras – itin dažna ir labai pavojinga pomidorų liga, galinti net 3–4 kartus sumažinti derlių arba net visiškai jį sunaikinti. Maro sukėlėjas – parazitinis grybas. Be kita ko, tai labai sparčiai plintanti liga. O plinta ji dažniausiai su bulvių gumbais (bulvės taip pat serga maru), pomidorų sėklomis, dažnai lieka nesupuvusiose arba iš dirvos nepašalintose augalinėse liekanose – lapuose, vaisiuose ir t. t.

    Pagrindiniai maro simptomai – tai ant pomidorų stiebų, lapų ir vaisių, ypač žalių, atsirandančios pailgos ruduojančios dėmės, lapų gyslų juodavimas, lapų džiuvimas. Esant didesnei drėgmei ir žemesnei temperatūrai gali susiformuoti pilkšvai baltas pelėsis.

    Kovoje su maru veiksmingiausias metodas yra augalų purškimas fungicidais, tai reikia daryti iš karto pastebėjus pirmuosius maro požymius. Profilaktikai svarbu neauginti pomidorų arti bulvių arba vietoje, kur prieš tai augo bulvės, vėdinti šiltnamį, sunaikinti augalines atliekas, neperlieti.

    Lapų sausligė, juodasis vaisių puvinys

    Tai viena ir ta pati liga, kurios sukėlėjas – grybas. Dažniausiai pažeidžiami apatiniai augalo lapai: ant jų atsiranda įvairios formos rudų dėmių, kurioms daugėjant dėmės susilieja ir taip nudžiūsta visas pažeistas lapas. Ant vaisių pradeda plisti tamsus sausas puvinys, kuris apsineša juodomis apnašomis.

    Norint išvengti lapų sausligės rekomenduojama pomidorus toje pačioje dirvos vietoje sodinti ne dažniau nei kas trys metai. Pamačius pirmuosius ligos požymius reikia pomidorus nupurkšti fungicidais, skirtais kovoti su maru.

    Vaisiaus galiuko puvėsis

    Tai itin dažna pomidorų liga, pasireiškianti ant vaisiaus apačios atsiradusiu dideliu puviniu. Šios ligos priežastis – kalcio trūkumas. Kalcio gali trūkti dirvoje arba tai gali būti nereguliaraus augalų laistymo pasekmė. Todėl svarbu pomidorus reguliariai laistyti ir patręšti kalcio turinčiomis trąšomis.

    Taigi, jei norite gausaus ir kokybiško pomidorų derliaus, turite pasirūpinti profilaktika nuo pomidorų ligų, o pamačius pirmuosius požymius – imtis rimtesnių priemonių.

SUSIJUSIOS PREKĖS

PANAŠIOS PREKĖS