Vineta –  ankstyva, derlinga, maistinės paskirties bulvių veislė. Gumbai apvaliai ovalūs, stambūs, šiurkštesne odele ir seklių akučių, todėl yra lengvai ir patogiai lupami. Geros prekinės išvaizdos, atsparūs mechaniniams pažeidimams. Luobelė ir minkštimas gelsvi. Bulvės yra vidutiniškai krakmolingos, išvirtos turi lengvą polinkį į sukritimą ir lengvai miltišką tekstūrą. Esamo krakmolo kiekio užteks puikiems cepelinams, tačiau Vineta yra labiausiai vertinamos bulvių košėse ar šalia šaltibarščių, nes išvirtos yra minkštos ir nepilkėja. Gerai laikosi žiemą. Šios veislės bulvės mažiau reiklios dirvai ir drėgmei, ypač atsparios sausrai, neimlios ligoms ir kenkėjams. Nepakenčia azoto pertekliaus, dėl kurio pristabdomas gumbų brendimas ir susilpninamos sandėliavimo savybės. Tinkamos daiginti. Puikaus skonio. Gerai laikosi sandėliuose, ilgas ramybės periodas. Tinkamos auginti ekologiniuose ūkiuose. Šios veislės bulvės įvairiomis kintamomis auginimo sąlygomis duoda pastovų vidutinį derlių.

VINETA (Lietuvoje populiariausia)

Ankstyva

Suvirimo tipas – Greitai suverdanti.

Luobelė tinkliška, minkštimas gelsvas, gumbai apvaliai ovalūs.

Derlingumas: Labai derlinga. Puikiai laikosi ilgai sandėliuojama.

Auginimas: Gerai auga mažiau derlinguose, mažiau sukultūrintuose, mažiau drėgmės turinčiuose dirvožemiuose.

Atsparumas: Puviniams (marui), rauplėms, sausrai.

Sodinimo tankis: apie 41 000 gumbų/ ha (sėklų dydis 35/55 mm)

Sodinimo gylis: normalus prieš sodinimą patartina sudaiginti. Sodinimo metu rekomenduojama profilaktinė rizaktonijos kontrolė.

Apsauga nuo lapų ligų: Įprasta.

Jautrumas herbicidams: Įprasta.

Vineta bulvės yra vidutiniškai krakmolingos, išvirtos turi lengvą polinkį į sukritimą ir lengvai miltišką tekstūrą. Esamo krakmolo kiekio užteks puikiems cepelinams, tačiau Vineta yra labiausiai vertinamos bulvių košėse ar šalia šaltibarščių, nes išvirtos yra minkštos ir nepilkėja.

bulvių daigai, bulvės daigams, bulvių sėkla, bulvių sodinukai, bulvės sodinimui, bulvė sėklinė

bulvių daigai, bulvės daigams, bulvių sėkla, bulvių sodinukai, bulvės sodinimui, bulvė sėklinė

940008

Atsisiųsti

Bulvių rūšys

Atsisiųsti (578.78k)
  • Sėklinių bulvių palyginimo lentelė

SUSIJUSIOS PREKĖS

PANAŠIOS PREKĖS