Barkodas: 4771601491752  
Kiekis:

2 l.

 

 

Organinės trąšos braškėms 2 L

Aukščiausios kokybės organinės trąšos su mikroelementais. Trąšos pagamintos tik iš natūralių medžiagų, jų sudėtyje nėra cheminių priedų. Tinka tręši braškes, žemuoges. Naudojama pavasarį, vasarą. Valgydami organinėmis trąšomis užaugintus vaisius, uogas ir daržoves tausojate Jūsų sveikatą bei gamtą.

SAVYBĖS
Organinės trąšos skirtos tręšti braškes pavasarį, vasarą. Trąšos skatina augimą, uogų mezgimą, nokimą. Braškės užaugs stambios, kvapnios, sveikos.

NAUDOJIMAS
Trąšos barstomos aplink augalus arba įterpiamos į dirvą. Patręštus augalus rekomenduojama palieti.

NAUDOJIMO NORMOS: L/10 m²
Braškės 1,0-1,5*

*tręšimo normos dydis priklauso nuo tręšimo intensyvumo praėjusį sezoną.

SAUGUMAS
Naudokite trąšas pagal instrukcijas. Naudokite pagal paskirtį. Laikykite uždarytas sausoje, vaikams ir naminiams gyvūnams nepasiekiamoje vietoje. Tuščios pakuotės šalinamos su kitomis namų buitinėmis atliekomis.



 

 
 

 

4771601491752
2019-04-08
  • BRAŠKYNO PRIEŽIŪRA: PRAKTINIAI PATARIMAI

    Nors teigiama, kad braškės nėra reiklūs augalai, tačiau, jei norite gausaus ir kokybiško uogų derliaus, rekomenduojame pasidomėti specialistų patarimais ne tik kaip išsirinkti daigus ir kaip juos sodinti, bet ir kaip braškyną prižiūrėti. Nes, vis dėlto, priežiūrai reikia skirti šiek tiek dėmesio ir laiko. Bet jį tikrai atperka šviežių, sultingų ir sodriai raudonų uogų skonis burnoje. Trys svarbiausi braškyno priežiūros darbai yra braškių laistymas, tręšimas ir ravėjimas. Kaip tinkamai atlikti šiuos darbus?

    Kaip laistyti braškes?

    Braškė yra vienas iš jautriausių augalų sausrai, todėl labai svarbu braškes nuolat laistyti, tačiau, jokiu būdu, ne perlieti. Braškės negali augti vietoje, kur kaupiasi vanduo, taip pat po laistymo vanduo negali užsistovėti.

    Braškių daigus reikia palaistyti iškart po sodinimo. Vėliau atsižvelgiant į dirvos ir oro drėgmę, į kritulių kiekį, braškes iki žydėjimo reikia palaistyti 1–2 kartus, tada 2–3 kartus uogų derėjimo metu ir 1–2 kartus po derliaus nuėmimo.

    Laistyti reikia ant braškių ir būtinai vakare arba naktį, kad iki dienos meto augalai apdžiūtų ir nesusidarytų palankios sąlygos plisti kekeriniam puviniui.

    Kokiomis trąšomis tręšti braškes?

    Braškių augimui ir derėjimui labai daug įtakos turi jų tręšimas: braškės jautriai reaguoja tiek į trąšų nepriteklių, tiek į perteklių. Pagrindiniai braškėms reikalingi elementai yra azotas, fosforas ir kalis.

    Azoto trąšomis tręšti braškyną reikia augimo pradžioje iki žydėjimo, nes vėliau azoto braškės sunaudoja labai mažai. Kalis svarbiausias yra po žydėjimo formuojantis uogoms ir joms bręstant, nes stiprina uogų sieneles, pagerina transportavimo savybes, didina atsparumą ligoms, gerina skonio savybes. Fosforo trąšomis braškes tręšti galima žydėjimo metu ir derliui formuojantis, tręšti galima per lapus. Jei braškėms trūksta fosforo, augalai blogai mezga uogas.

    Kaip ravėti braškes?

    Braškės yra labai jautrios piktžolėms, nes nuo jų dažnai užsikrečia ligomis, todėl svarbu braškes ravėti. Vegetacijos metu braškyną ravėti reikia 4–6 kartus, o drėgnais metais gali prireikti ravėti ir 5–7 kartus.

    Braškių vagas ravėti rekomenduojama 3–4 cm gylyje. Tarpueilius vasarą purenti reikia 6–8 cm, o rudenį – 12–15 cm gylyje.

    Taigi, pasodinus braškių daigus darbai nesibaigia. Tačiau tikrai nepagailėkite laiko ir pastangų braškyno priežiūrai, nes viską atpirks gausus ir kokybiškas braškių derlius.

     

PANAŠIOS PREKĖS