Barkodas: 4772032002876  
Kiekis: 10 vnt.
 


BRAŠKĖS FRIGO Honeoye A (10 vnt.)

Frigo braškių daigų sodinimo patarimai, nuorodoje: <

Vidutinio ankstyvumo,viena iš populiariausių braškių veislių pasaulyje. Pasižymi geru derliumi, kuris tęsiasi ilgai, baigiasi kartu su vidutinių veislių. Šviežias galima išlaikyti net keletą dienų po skynimo, ilgai nepraranda išvaizdos bei skonio savybių. Uogos kūgio formos, didelės. Odelė ryškiai raudona, tamsesnio atspalvio. Minkštimas šviesiai raudonas, sultingas, gero skonio. Uogos standžios, tinkamos gabenti, pakenčia trumpalaikį laikymą. Tinka auginti po priedangomis ankstyvajam derliui gauti. Kereliai auga stipriai, lapai šviesiai žali. Žiedynai išauga iki lapijos paviršiaus. Veislė mažai jautri lapų ligoms ir uogų puviniams. Vidutiniškai jautri pašaknio ligoms. Kereliai pakankamai atsparūs žiemos sąlygoms.

Frigo braškių daigai iškasami savo ramybės periodu (spalio mėn.) ir laikomi nuo -3°C iki -1°C temperatūroje iki išsodinimo. Toks braškių daigų laikymas, "konservavimas" leidžia kontroliuoti derėjimą ir turėti produkciją norimu laiku. Dėmesio: gautus daigus patariama kaip įmanoma greičiau pasodinti ir ilgai nedelsti. Prieš sodinant galima 1-2 val. pamirkyti šaknų prigijimo stimuliatoriuje. 

Daigų kategorija A (standart).

SAVYBĖS:

  • Daigai subrendę ir paruošti sodinimui;
  • Šių metų derliui - sodinimo laikotarpis nuo balandžio iki liepos mėn. vidurio, kitų metų derliui - liepos vidurys-spalio mėn.;
  • Braškės dera po 6-8 savaičių;
  • Daigai atsparūs ligoms.
  • Sodinimui paruoštas daigas yra neišvaizdus, be lapų, primena šaknį. Tačiau neverta baimintis, kadangi tuo ir pasižymi Frigo braškių daigai. Gavę šilumos, daigai sparčiai skleidžia lapus.

Dėmesio ! Perkant braškių daigus internetu, pristatymas per Lietuvos paštą nerekomenduojamas !

EB taisyklės ir standartai Kategorija ST

braškių sodinukai, braškių daigai, šaldyti daigai, braškės, daigai braškėms, frigo daigai

4772032002876
2014-02-17

Charakteristikos

Sodinimo mėnesiai
Balandis
Birželis
Gegužė
Liepa
Rugsėjis
Spalis
Lotyniškas pavadinimas
Fragaria x ananassa Duch.
Derlius
Derlius VIII mėn
Derlius VII mėn
Derlius VI mėn
Derlius V mėn
Auginimo sąlygos
Pusiau pavėsis
Saulėta
  • Frigo braškių daigų veislių palyginimo lentelė

  • FRIGO BRAŠKIŲ DAIGŲ SODINIMO YPATYBĖS

    Frigo braškių daigai – tai šaldyti braškių daigai, kurie uogas veda po 6–8 savaičių nuo pasodinimo į dirvą, todėl pasodinus dabar – vasaros uogų karalienėmis – braškėmis galėsite džiaugtis dar šiemet.

    Frigo braškių daigai yra šaldyti, todėl įsigijus reikia laikyti vėsiai ir nepamiršti drėkinti. Sodinti frigo braškių daigus geriausia vėsesnę, apniukusią dieną arba vakare, kai oras yra vėsesnis, nėra tiesioginių saulės spindulių.

    Frigo braškių asortimentą rasite čia.

    Dirva, kerų paruošimas, sodinimas

    Frigo braškių daigai yra greičiau prigyjantys ir greičiau vedantys vaisius, tačiau, esant poreikiui, procesą galima dar labiau pagreitinti ir užtikrinti kokybę. Prieš šaldytų braškių daigų sodinimą į dirvą, kai jie jau yra atšilę, daigus 1–2 val. galima pamirkyti tik vandenyje arba vandenyje su specialiais šaknų stimuliatoriais. Šaknų stimuliatoriai skirti skatinti greitesnį augalų šaknų sistemos vystymąsi, daigų ir persodintų augalų prigijimą. Tačiau svarbu neviršyti nustatytos koncentracijos. Braškių daigų mirkymas padidina jaunų augalų atsparumą infekcinėms ligoms ir padeda išvengti streso, kuris gali pasireikši po daigų pasodinimo į dirvą.

    Labai svarbus aspektas, užtikrinantis gerą braškių augalų prigijimą ir kokybišką derlių – braškių daigų sodinimo gylis. Geriausia daigus sodinti ties šerdelės viduriu, maždaug 10 cm. gylyje, o šaknys sodinant frigo braškių daigus turi būti vertikaliai tiesios, neužlenktos ir neužsirietusios, todėl, jei šaknys yra per ilgos, geriau šaknis patrumpinti, tačiau ne daugiau nei trečdaliu.
    Taigi, jei nespėjote rudenį pasodinti braškių daigų arba tik dabar sugalvojote, kad norite auginti braškes, o prinokusių uogų norite jau šiais metais – dar galite spėti pasirinkę sodinti frigo (šaldytus) braškių daigus.

     
    Frigo braškių daigus patariama sodinti nuo piktžolių išvalytoje, gerai išpurentoje ir patręštoje žemėje. Jeigu šaknys labai ilgos, prieš sodinant jas galima pakirpti, tačiau ne daugiau nei trečdaliu! Svarbus sodinimo gylis — geriausia daigus sodinti ties šerdies viduriu, maždaug 10 cm. gylyje. Sodinant reikėtų stebėti, kad šaknys neužsiriestų į viršų ar šonus. Daigai dažniausiai sodinami į dvispalve plėvele uždengtą dirvą — viršus šviesus, apačia tamsi. Vyraujant karštam ir saulėtam orui patariama pamulčiuoti šiaudais. Braškės sodinamos eilėmis 1,5 m tarpais, rekomenduojama palikti 30-40 cm. tarpą tarp daigų. Negalima braškių sodinti į lauką, kur prieš tai augo bulvės, pomidorai, braškės mažiausiai 3 metus. Pasodinus į tokį lauką, braškės susirgs, blogai derės, dažnai atvejais ir visai sunyks.


    Laistymas ir tręšimas


    Geriausia braškes laistyti lašeliniu būdu, tai leidžia tikėtis gausesnio derliaus. Rekomenduojama braškes patręšti. Mineralinės trąšos turėtų būti naudojamos atsižvelgiant į dirvos būklę. Rekomenduojamos specialiai braškėms skirtos trąšos. Vienam daigui reikėtų skirti 15-18 g trąšų. Galima naudoti ir vandenyje tirpias trąšas. Specialistai teigia, kad 40 proc. trąšų braškės turėtų gauti prieš derlių, o likusius 60 proc. iš karto po derliaus nuėmimo.


    Kerų dydis

    braskiu daigu keraiDažniausiai sodinami A (standart) ir B kategorijos braškių daigai. A (standart) daigo karūnėlės diametras — 9-14 mm, B kategorijos daigo karūnėlės diametras — 7-9 mm. Kuo didesnis karūnėlės diametras, tuo gausesnis pirmojo sezono uogų derlius.

     

    Nojus.lt parduodamus FRIGO braškių daigus rasite čia.

SUSIJUSIOS PREKĖS

PANAŠIOS PREKĖS