Sorbus aucuparia/ Paprastasis šermukšnis 0,2g - S. aucuparia yra tiesus lapuočių medis, kurio plunksniški lapai rudenį pagelsta, o vėlyvą pavasarį išauga plokščios baltų žiedų kekės, po kurių ankstyvą rudenį pasipila oranžiškai raudonos uogos.

BONSAI - mažų medžių auginimo ir komponavimo menas. Žodis "bonsai" yra kilęs iš Japonijos, jis reiškia augalą "sai" mažame konteineryje "bon".
Tinkamai parinktas dirvožemis, vieta, kurioje bus laikomas medis, laistymas ir priežiūra – vienos iš svarbiausių sąlygų norint užauginti gražų, dailų bonsą. Įsigijant bonsą reikia įvertinti, kokioje natūralioje aplinkoje jis auga, ir pagal tai parinkti tinkamą gruntą.

Jei kambaryje bus laikomas iš pušies ar kadagio suformuotas bonsas, jis paprasčiausiai gali žūti. Jam tokios gyvenimo sąlygos netinkamos, jis ims džiūti.

Vadinasi, jei medis augo lauke, iš jo suformuotą bonsą reikia ir toliau laikyti lauke, nors jis dabar pasodintas į vazoną. Per didžiuosius šalčius augalą irgi reikia palikti lauke, tačiau šaknis būtina įvynioti į specialią šalčiui atsparią daržo plėvelę arba šiltnamyje, tada šaknis geriausia užpilti durpėmis.

Auginant lauke svarbu egzotišką medį laikyti pavėsyje ir tokioje vietoje, kur nėra skersvėjo. Taip jis gaus mažiau saulės, nedžius. Žiemą sniegu apšlakstyti jo šaknis, lapus ir šakas - taip medelis gaus drėgmės.

Svarbu ir tinkamai laistyti, tačiau taip, kad šaknys nedžiūtų ar nepradėtų pūti. Žmonės nežinodami prilieja tiek, kad žemė vazone visada būna šlapia - medelis ima pūti. Tuomet jį išgelbėti gali būti sunku.

Bonsus galite auginti iš sėklų nuo pavasario iki rudens sezono pradžios. Sodinukams, auginamiems vasaros pabaigoje, būtina taikyti apšvietimą, kuris yra būtinas rudens-žiemos laikotarpiu;

Norint sėkmingai daiginti daigus ir palengvinti jiems pirmuosius gyvenimo mėnesius, rinkitės durpines tabletes arba smėlingą-durpinį lengvą substratą. Kol pasirodys daigai, indas laikomas po plėvele tamsoje.

Šiltnaminė daigykla turi būti vėdinama, kad neatsirastų puvinio ir kondensato. Kai pasirodo pirmieji ūgliai - daigyklą atidengti, tuomet sodinukai perkeliami į šviesą. Jei reikia, jie tręšiami ir laistomi kompleksinėmis trąšomis.

Bonsai augalas persodinamas, kai pasiekia 10-12 cm aukštį. Šiuo atveju pagrindinė šaknis sutrumpinama 1/3, kad želdinukas sustabdytų vertikalų augimą. Būsimasis kamienas formuojamas naudojant varinę vielą.

10002706

PANAŠIOS PREKĖS