Barkodas: 4771509280441  
Kiekis: 4 kg  


Trąšos vejoms

Paskirtis: tai subalansuotas azoto, fosforo ir kalio trąšų mišinys su svarbiausiais mikroelementais, skirtas vejoms, žolynams, įvairiems gėly­nams, dekoratyviniams augalams ir pievelėms, gyvatvorėms tręšti pava­sarį ir vasarą. Efektyvu naudoti ir prieš įrengiant žolyną.


Poveikis:
optimaliai subalansuotos maisto medžiagos užtikrina vešlų vejų ir žolynų augimą, palaiko sodriai žalią jų spalvą, nuo pat ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens,­ didina atsparumą sausrai. Trą­šose esantis boras stiprina šaknis, saugo žolynus. Geležis įtakoja žolyno spalvos intensyvumą bei saugo nuo chlorozės (balkšvumo).

Sudėtis, %: suminis azotas (N) – 21 (amonio nitrato azotas (NH4NO3) – 15,9 (N-NO3 – 7,95; N-NH4 – 7,95), amoniakinis azotas (N-NH4) – 5,1), fosforas (P2O5) – 4, kalis (K2O) – 8, kalcis (Ca) – 3,5, magnis (MgO) – 2,4, siera (S) – 4,8. Turi mikroelementų: boras (B), geležis (Fe).

Tręšimo normos:

kg/100 m2(arui)

Augalai

Pavasarį, prasidėjus vegetacijai

Vasarą

Veja, pievelės, žolynai, gėlynai, dekoratyviniai augalai (gyvatvorės)

1-2 kg

Po 0,5-1 kg kas 2-4 savaites

4771509280441
2018-02-02
  • VEJOS PJOVIMO SEZONO PABAIGA: KAIP PARUOŠTI VEJĄ ŽIEMAI?

     

    Graži ir išpuoselėta veja – tikras pasididžiavimas, todėl veja rūpintis reikia visais metų laikais. Nors daugiausiai laiko ir dėmesio vejos priežiūrai skiriame vasarą, nereikia pamiršti ir rudens, ypač vėlyvojo. Būtent spalis ir lapkritis yra mėnesiai, kai ateina laikas veją paruošti žiemoti. Kaip tai padaryti ir į ką atkreipti dėmesį?

    Paskutinis vejos pjovimas

    Spalio pabaigoje arba lapkričio pradžioje nuo medžių jau nukrenta didžioji dauguma lapų, o tai signalizuoja, kad jau laikas veją ruošti žiemai. Pirmasis darbas, kurį reikia atlikti – tai paskutinis vejos pjovimas.

    Rudenį ypač svarbu, kad vejapjovės peiliai būtų itin aštrūs, nes atšipę peiliai veją ne pjauna, o plėšia, taip ištraukia žolių gysleles, todėl veja nudžiūsta. Vasarą, kai veja dar sparčiai auga, ji greitai atželia, o rudenį pažeista veja tokia ir lieka. Paskutinio pjovimo metu reikėtų veją palikti vos aukštesnę nei vasaros pjovimo metu.

    Veją nupjovę paskutinį kartą, ją iššukuokite: sugrėbkite visus nukritusius lapus, nepalikite nupjautos vejos likučių ant vejos, taip pat su grėbliu išgrėbkite išdžiūvusią ir pažeistą veją. Jei vejos plotas nėra didelis, rekomenduojama visą veją išgrėbliuoti vejos grėbliu, taip būsite tikri, kad padarėte viską, ką galėjote, kad veja sėkmingai peržiemotų.

    Vėlyvasis vejos tręšimas

    Kad pavasarį nutirpus sniegui, nereikėtų nemaloniai nustebti ant vejos išvydus didžiausią vejos priešą – sniego pelėsį, kad veja pavasarį sužaliuotų visu pajėgumu, rekomenduojama prieš žiemą veją paskutinį kartą patręšti.

    Tai geriausia daryti rudens pabaigoje po paskutinio vejos pjovimo ir veją iššukavus, sugrėbus visus lapus ir kitas vejos atliekas. Anksčiau to daryti nereikėtų, nes veja gali per anksti pasisavinti trąšas ir suželti dar rudenį, o naujai sužėlusi veja tikrai sėkmingai neperžiemos. O patręšus per vėlai, dirva nespės trąšų pasisavinti ir darbas bus atliktas be reikalo.

    Vėlyvojo tręšimo tikslas – ne skatinti vejos augimą, bet sustiprinti žolių šaknis, kad jos būtų atsparesnės neigiamam aplinkos poveikiui, šalčiui ir drėgmei. Tam geriausiai tinka kalio ir fosforo trąšos. Trąšų norma vėlyvajam tręšimui yra tokia pati kaip ir ankstesniems tręšimams.

    Taigi, jei pavasarį norite džiaugtis gražia veja ir sakyti, kad veja peržiemojo sėkmingai, rudens pabaigoje turite skirti jai laiko ir dėmesio: veją paskutinį kartą nupjauti, iššukuoti ir patręšti.

     

PANAŠIOS PREKĖS