Šiuo metu pomidorai yra vienos populiariausių daržovių, todėl nenuostabu, kad jų veislių pasirinkimas labai didelis. Jos skiriasi spalva, forma, dydžiu, kerelio ūgiu, skoniu, lepumu, derlingumu. Kartais net sunku išsirinkti.

Šįkart pakalbėkime apie vyšninius pomidorus. Su pačiomis vyšniomis jie tikrai nieko bendro neturi. Tai mažyčiai, apvalūs ir saldūs pomidoriukai, kurių svoris dažniausiai tesiekia 15-20 gramų. Jie atrodo lyg raudonos arba geltonos simpatiškos uogytės ir dažniausiai dedami į salotas pjaustyti arba sveiki. Nemažiau skanu juos valgyti tiesiog vienus. Tai puikus, gražiai atrodantis bei sveikas užkandis. Šių pomidorų veislių pavadinimuose dažnai figūruoja angliškas žodelis “cherry” (išvertus, tai yra vyšnia). Pavyzdžiui: Black Cherry, Red Cherry.

Vyšninių pomidorų sėklos dažnai vilioja tuos, kurie neturi daug vietos pomidorų auginimui. Yra išveista vyšninių pomidorų veislių, kurios puikiai dera net balkonuose ar ant palangės (tai vadinamieji balkoniniai pomidorai). Ryškiomis pomidoriukų kekėmis pasipuošęs vazonas virtuvėje gali net tapti šiuolaikiškai gražiu akcentu. Tik nesusipainiokite, nes ne visi smulkiavaisiai pomidorai tinkami auginti vazonuose ar loveliuose. Būtinai išstudijuokite informaciją ant sėklų pakelio ar pasiklausinėkite sėklų parduotuvėje, kurią veislę Jums verta rinktis.
Vyšninių, kaip ir kitokių pomidorų, sėklas galima susidaiginti dėžutėse ar kitokiuose indeliuose namuose. Jei norite tuo užsiimti, sėklų pradėkite dairytis dar žiemą, ar net rudenį, nes jau kovo mėnesį galima sėti. Dygimas paprastai užtrunka 6-14 dienų, o tam tinkama temperatūra yra 24-27 laipsniai šilumos.

Pomidorai geriausiai jaučiasi augdami purioje, minkštoje, derlingoje žemėje. Sėklas sėkite kas 5 centimetrus bei 1-2 centimetrų gylyje. Nepamirškite palaistyti. Po to pridenkite plėvele bei pastatykite šiltoje ir saulėtoje vietoje. Pasirodžius daigeliams, plėvelę nuimkite. Kai jie užsiaugins 2-3 lapelius, galėsite išpikiuoti. Silpnus ar nunykusius daigus pašalinkite, o gražius ir stiprius susodinkite po vieną į atskirus indelius.