HANSA ugnies įdegtukai

HANSA HANSA ugnies įdegtukai – naudingi kasdien! Su jais sutaupysite laiko ir išsaugosite gerą nuotaiką.

Ugnies įkūrimas ne toks jau paprastas veiksmas. Jis reikalauja nemažai laiko, kruopštumo ir pastangų. Ypač jeigu kuras nėra tinkamai paruoštas arba nėra naudojamas pagal paskirtį.

Tačiau HANSA ugnies įdegtukai šį darbą paverčia tikru malonumu. Tereikia vos vieną ugnies įdegtuką padėti po ugniavietėje paruoštu kuru ir jį uždegti. Lengvai ir greitai užsidegantys ir stipria liepsna iki 10 minučių liepsnojantys ugnies įdegtukai įkurs ugnį židinyje, krosnelėje, grilyje, laužavietėje ar bet kurioje kitoje jūsų norimoje vietoje. Ugnies įdegtukus nesunkiai uždegsite drėgnu, vėjuotu oru ir net jiems sušlapus. Tai būdas atsipalaiduoti ir mėgautis ugnies teikiamais malonumais, negalvojant apie eilinius sunkumus ją įkuriant.

HANSA ugnies įdegtukai – ir viskas paprasta!

Drėgnas kuras?

Malkų degimo greitis ir išskiriamas šilumos kiekis priklauso nuo jų rūšies ir drėgnumo. Nepakankamai išdžiūvusios malkos dalį degimo metu išskiriamos šilumos eikvoja vandeniui pašalinti, t.y. ne visa šiluma panaudojama namams šildyti. Iš malkų išsiskyrusi drėgmė sutraukia degimo produktus (suodžių daleles) ir, įgavusi naują (lipnią) formą, padengia suodžių apnašomis prietaiso vidaus detales, dūmtraukio sieneles. Suodžių apnašos mažina šildymo prietaiso efektyvumą, greitina dėvėjimąsi, skatina detalių koroziją, padidėja gaisro pavojus dūmtraukyje.

 

4779022360794
  • Laisvalaikis gamtoje ir maistas ant grotelių


    Sodininkystė – ne tik darbas ar hobis, bet ir gyvenimo būdas. Kuris reikalauja kantrybės, pastangų ir meilės gamtai, tačiau tuo pačiu ir dovanoja ramybę, pasididžiavimą savo sukurta aplinka bei progą kasdien patirti mažus džiaugsmus. Ir kas gali geriau, nei po dienos, praleistos ravint daržo lysves, genint vaismedžius ar puoselėjant gėlynus, pasimėgauti jaukiu poilsiu – savo pačių rankomis sukurtame sode, kepant maistą ant grotelių ir leidžiant laiką su artimaisiais?

    Šiuolaikinis sodininkas mėgaujasi ne tik dirvožemio kvapu ar daigų daiginimu – jam svarbu ir kokybiškas laisvalaikis. Vis dažniau matome, kaip sodai virsta nedidelėmis poilsio oazėmis: pavėsinės, terasos, stilingai įrengtos poilsio zonos tampa neatsiejama žaliojo kampelio dalimi. O kartu su jomis vis svarbesnis tampa ir maisto gaminimas lauke – ne kaip iššūkis, bet kaip malonus ritualas.

    Poilsio kultūra – grilyje kepto maisto aromatas sode

    Kai sodas sužaliuoja, kai lysvės jau apsodintos, o braškės pradeda raudonuoti, pats laikas atsipūsti. Vietoje įprastos vakarienės virtuvėje vis dažniau renkamės grilio vakarą terasoje ar po pavėsine. Kepti maistą lauke – tai ne tik apie skonį, bet ir apie atmosferą, bendravimą, momentą, kai darbas baigtas ir galima tiesiog pabūti.

    Būtent čia verta paminėti „Mustang“ – patikimą vardą tarp grilio aksesuarų. Jų gaminių pasirinkimas padeda kiekvienam sodo šeimininkui susikurti patogią, estetišką ir funkcionalią maisto gaminimo lauke aplinką.

    Grilio malonumas prasideda nuo tinkamų aksesuarų

    Tinkamai parinkti grilio aksesuarai – tai ne smulkmena, o būtinybė. Jei jau įsivaizduojate, kaip ant grotelių kepa šviežios cukinijos, sultingi šašlykai ar marinuoti grybai, verta pasirūpinti, kad gaminimo procesas būtų ne tik skanus, bet ir saugus bei malonus.

    Mustang“ prekės ženklas siūlo platų asortimentą aksesuarų, kurie gali praversti tiek pradedančiajam, tiek jau pažengusiam grilio mėgėjui. Mūsų lentynose rasite šiuos, itin pamėgtus, gaminius:

    Grilio įrankių rinkiniai (2 ar 3 vnt.) – nerūdijančio plieno žnyplės, mentelės ir šakutės leis saugiai ir patogiai apversti mėsą ar daržoves.

    Grilio mentelės, pirštinės – būtini aksesuarai saugiam darbui prie įkaitusių grotelių.

    Kepimo vienkartinės kepsninės – puikiai tinka greitam ir švariam kepimui gamtoje.

    Rūkymo drožlės (3L ir 10L) – suteiks maistui išskirtinį skonį, ypač mėgstantiems aromatingus kepinius.

    Degimo priemonės – bekvapiai uždegimo maišeliai, degimo kubeliai, ekologiški vilnos uždegikliai, skystis įdegimui, dujiniai žiebtuvėliai, degtukai – viskas, kad ugnis įsižiebtų greitai ir patikimai.

    Valymo priemonės – 3-in-1 šepetys, grotelių šepetėliai, kepsninių valikliai, servetėlės bei specialūs valikliai židinių stiklui ar nerūdijančiam plienui – kad grilis visada būtų švarus ir paruoštas naujam kepimui.

    Kai viskas po ranka – kepimo procesas tampa paprastas, patikimas ir malonus. Tai ne be reikalo svarbu sodininkui, kuris įpratęs dirbti su įrankiais, vertina jų funkcionalumą bei kokybę. Be to, vis daugiau sodininkų atranda grilio gaminimo ritualą kaip tikrą kūrybinį procesą. Tai ne tik technika, bet ir tam tikras požiūris – čia svarbu ne tik greitai iškepti maistą, bet ir mėgautis pačiu procesu. Tokiems momentams verta pasirūpinti ne tik įrankiais, bet ir smulkmenomis, kurios užtikrina komfortą: švarios servetėlės griliui ar karščiui atsparios pirštinės. Netgi paprastas, bet funkcionalus „Mustang“ žiebtuvėlis anglims gali sutaupyti laiko ir nervų, kai ugnis neįsikuria iš pirmo karto. Sodo šeimininkas dažnai vertina būtent šias detales – jis žino, kad geri įrankiai palengvina bet kokį darbą, o grilinti tampa vienu malonumu, kai viskas savo vietoje.

    Ką kepti ant grotelių? Gėrybės iš daržo

    Sodininkas mėgėjas turi vieną neabejotiną pranašumą – jo produktai dažnai auga vos už kelių žingsnių nuo grilio. Ir jei kažkada kepsninė buvo siejama tik su mėsa, šiandien sodų šeimininkai atranda vis daugiau receptų, kaip skaniai paruošti grilyje užaugintas daržoves.

    Keptos cukinijos su alyvuogių aliejumi ir rozmarinu, ant grotelių skrudintos paprikos ar baklažanai, švelniai karamelizuoti svogūnai, folijoje keptos bulvės su krapais, netgi ant grotelių pakepinti obuoliai ar slyvos su medumi ir cinamonu – tai tik keletas idėjų, kurios dera prie vasaros ritmo.

    Svarbiausia – kūrybiškumas ir šviežumas. O kai žinai, kad viskas iš savo sodo, net paprasčiausi ingredientai įgauna visai kitą skonį.

    Sąmoningas požiūris: tvarumas ir paprastumas

    Sodininkas dažniausiai yra ir gamtos draugas. Todėl vis svarbesnė tampa tvarumo tema. Rinkdamiesi grilio aksesuarus, verta investuoti į ilgaamžius, kokybiškus gaminius – tokius, kaip „Mustang“ siūlomus aksesuarus. Jie tarnaus ne vienerius metus, nereikės nuolat keisti, o tai ne tik ekonomiška, bet ir draugiška aplinkai.


    Pabaigai: mažos šventės po darbų

    Grilio vakaras po dienos sode – tai mažas apdovanojimas, kurį vertėtų sau leisti dažniau. Sodas – ne vien tik daržas ar gėlynas. Tai vieta, kur gali susiburti šeima, draugai, kaimynai. O kai prie kvapnaus grilio prisideda dar ir „Mustang“ aksesuarai, visa patirtis tampa dar paprastesnė bei patogesnė. 

    Tad nepriklausomai nuo to, ar jums artimesni daržo šašlykai, ar kepti pomidorai su baziliku – atsikvėpkite, mėgaukitės savo darbu, vaišinkite ir kurkite prisiminimus. Nes sodo vertė ne tik kilimu žaliuojančios lysvės, bet ir akimirkos, kurias jame išgyvename.

PANAŠIOS PREKĖS