Barkodas: 4779030311474  
Kiekis: 1g  

Gležnoji saulėgrąža Choco Sun

Vienmetis kultūrinis žolinis augalas,turintis nešakotą, iki 3m aukščio stiebą.Lapai pražanginiai,platūs,širdiški,ilgakočiai,padengti šiurkščiais plaukeliais.Graižų skersmuo siekia nuo 30 iki 50cm. Sėklos juodos arba baltai-juodai dryžuotos. Žydi vasarą.

 - IV - V

 

- 30 - 35 cm;

  - iki 3 m.

- VII -X

4779030311474
2013-02-07

Charakteristikos

Lotyniškas pavadinimas
Helianthus debilis Nutt.
  • Atsinaujinkite seną gėlyną

    Kiekvienas gėlynas turėtų būti kiemo ar kitos erdvės akcentas. Ką daryti, jei nublanko gėlyno grožis ir augmenija tapo skurdi? Žinoma, atnaujinti. Tad pakalbėkime apie pokyčių galimybes ir būdus.

    Kaip atnaujinti gėlyną?

    Pasirinkite tinkamiausią variantą atsižvelgdami į esamą situaciją ir savo norus.

    Kardinalus atnaujinimas

    Jei daugiametės gėlės nebekrauna daug žiedų, o dalis išnyko ar apniko ligos, tuomet galite naikinti visą gėlyną, pasilikdami tik tuos daugiamečius augalus, kurie sveiki ir toliau sėkmingai gali gyvuoti. Iškasę esamas gėles ir kitus augalus galite keisti gėlyno formą, transformuoti, pavyzdžiui, į alpinariumą. Taip pat vertėtų atnaujinti dirvožemį ir suformuoti drenažą, jei tokio nebuvo ar suiro. Daugelis gėlių nemėgsta žliugsinčios žemės ir suveši tik maistingoje, orui pralaidžioje dirvoje.

    Atnaujindami dirvožemį, atkreipkite dėmesį į planuojamų sodinti gėlių poreikius. Galbūt reikės suformuoti priemolio ar priesmėlio dirvą ir patręšti atitinkamomis priemonėmis. Jei žemė nualinta, galbūt reikės ne tik naminio komposto, bet ir specialių trąšų ar net priemonių nuo ligų. Taip pat svarbu ir dirvos rūgštingumas.

    Pamaitinę ir paruošę žemę bei suformavę gėlyno plotą, išsirinkite norimus augalus ir susipažinkite su jų poreikiais bei žydėjimo laikotarpiais. Svarbu, kad gėlės vienos kitų neužgožtų ir visos vienu metu nenužydėtų. Gėlynas – tai darnus kolektyvas, kur kiekvienas narys individualus. Jeigu vienas nori susirinkti visus saulės spindulius ir maistą, likę šešėlyje negalės sėkmingai augti. Todėl rekomenduojame sodinti daugiametes ir vienmetes gėles, derinti jas pagal aukštį, spalvas ir žydėjimo laiką.

    Minimalus pokytis

    Jeigu gėlyno dirvožemis derlingas ir pralaidus orui, tuomet seną gėlyną tiesiog keiskite nauju. Palikite sveikas ir sėkmingai žydinčias gėles, o ligotas ar nekraunančias žiedų pašalinkite. Į jų vietą rinkitės jums patinkančius augalus ir derinkite juos aukščiau aptartu būdu.

PANAŠIOS PREKĖS