- −50%
Nemokamas pristatymas galioja siuntoms iki 20 KG
Kategorijos
-
Svogūninės gėlės
add remove
-
Daržovių sėklos
add remove
- Sėklos profesionalams add remove
- Gėlių sėklos add remove
- Sėklų rinkiniai
- Sodinukai add remove
-
Vejos
add remove
- Trąšos vejai add remove
- Augalų apsauga | Chemija add remove
- Žemės, durpės add remove
- Trąšos add remove
-
Sodo, daržo įrankiai
add remove
- Grilių priedai add remove
- Lauko apšvietimas add remove
- Dekoracijos add remove
- Buitinė chemija add remove
- Prekės gyvūnams add remove
Kategorijos
-
Svogūninės gėlės
add remove
-
Daržovių sėklos
add remove
- Sėklos profesionalams add remove
- Gėlių sėklos add remove
- Sėklų rinkiniai
- Sodinukai add remove
-
Vejos
add remove
- Trąšos vejai add remove
- Augalų apsauga | Chemija add remove
- Žemės, durpės add remove
- Trąšos add remove
-
Sodo, daržo įrankiai
add remove
- Grilių priedai add remove
- Lauko apšvietimas add remove
- Dekoracijos add remove
- Buitinė chemija add remove
- Prekės gyvūnams add remove
Nemokamas pristatymas galioja siuntoms iki 20 KG
KVAPUSIS BAZILIKAS
Lotyniškas pavadinimas: Ocimum basilicum L.
Kodas: 4779018782203
Kaina:
Pristatymo būdai
Prekes pristatysime Jūsų nurodytu adresu visoje Lietuvoje.
Daugiau informacijos
Siuntos iki 45 €, pristatomos į bet kurį Lietuvos Respublikos teritorijoje esantį Omniva arba DPD paštomatą, už 2,59 €, Venipak paštomatą už 2,29€
Daugiau informacijos
Daugiau informacijos
Dėl prekių paruošimo, būsite informuoti telefonu.
Daugiau informacijos
Barkodas: | 4779018782203 | |
Kiekis: | 0,3 g | |
Kvapusis bazilikas Vienmetis prieskoninis augalas, naudojamas padažams, picai, salotoms ir kitiems patiekalams gardinti. Bazilikas gali augti balkone, ant palangės. Jų arbata žadina apetitą ir gerina virškinimą. Bazilikas turi daug vitamino C, rutino ir karotino. Lapai skinami iki žydėjimo, nes tuo metu yra aromatingiausi. |
||
Lot. Ocimum basilicum L. |
||
- III-IV; 1,5-2,5 cm; - 40x20 cm; |
- V-VI, 1,5-2,5 cm; - VII-VIII; |
Charakteristikos
- Lotyniškas pavadinimas
- Ocimum basilicum L.
- Sodinimo mėnesiai
- Balandis
Kovas - Derlius
- Derlius VIII mėn
Derlius VII mėn - Auginimo sąlygos
- Auginama lauke
Auginama namuose
Pusiau pavėsis
Saulėta
-
RENKAME IR DŽIOVINAME PRIESKONINIUS AUGALUS
Vasarai ritantis į priekį verta pagalvoti, kokių prieskoninių žolelių galime prisirinkti ir prisidžiovinti žiemai. Tam tikrai nebūtina keliauti į miškus ar laukus. Nemažai prieskonių sėklų galima rasti prekyboje ir užsiauginti jų savo daržo lysvėse. Aptarsime, kokiais prieskoniais galima pasirūpinti liepos mėnesį.
Bazilikas. Šis vienmetis prieskoninis augalas gali augti net balkone ar ant palangės. Patartina lapus skinti iki žydėjimo, kol jie kvapnesni. Šis prieskonis dar vadinamas karališkuoju. Lapai savo aromato nepraranda net juos išdžiovinus. Tinka salotoms, padažams, mėsos, žuvies patiekalams. Ypatingai dera su pomidorais.
Mairūnas. Tinka sriuboms, apkepams, padažams. Naudojamas gaminant dešras. Idealiai tinka sunkiems, įvairios riebios mėsos, taip pat žvėrienos patiekalams gaminti, nes lengvina virškinimą. Gerai dera marinuojant ar raugiant agurkus, patisonus, kopūstus. Juo galima pakeisti pipirus.
Raudonėlis. Jis tinkamas mėsos, kiaušinių, žuvies patiekalams, salotoms, sriuboms, troškiniams. Yra kartoko, sutraukiančio skonio. Tai ne tik prieskonis, bet ir vaistažolė, pasižyminti raminančiomis, atsikosėjimą lengvinančiomis ir virškinimą gerinančiomis savybėmis. Rinkimas: antžeminė augalo dalis nupjaunama paliekant apie 20 cm iki žemės. Išdžiovinus lapai atskiriami nuo stiebų, stiebai pašalinami.
Čiobrelis. Tai daugiametis, nuo senovės pažįstamas augalas. Natūralus konservantas, turintis savyje nemažai eterinių aliejų. Šis augalas tinka arbatai gaminti, sriuboms, padažams, kepenėlių, žuvies, mėsos, sūrio patiekalams. Renkamas žydintis, žirklėmis nukerpant nesumedėjusią antžeminę dalį.
Visi, prieskoniams skirti, augalų lapai renkami iki žydėjimo, o žiedai - vos pražydus. Skynimui netinka rasoti augalai, arba šlapi po lietaus. Džiovinimui reikia rinktis gerai vėdinamą, nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugotą vietą. Augalai paskleidžiami ant popieriaus ar audinio ir pridengiami marle. Kartas nuo karto juos reikia persklaidyti. Mairūną ir raudonėlį galima džiovinti surišus šluotelėmis ir kur nors pakabinus. Išdžiovinti ir vartojimui paruošti prieskoniai laikomi tamsiuose stiklainiuose, popieriniuose ar drobiniuose maišeliuose, saugant nuo drėgmės. Taip laikomi jie galioja metus.
Žoleles taip pat galima susmulkinti ir užšaldyti.