Barkodas: 4771601313719  
Kiekis: 1 kg.  

Trąšos pomidorams

Aukščiausios kokybės kompleksinės trąšos su mikroelementais. Be chloro. Moksliniais tyrimais įrodyta kad chlorui jautrūs daugelis sodo augalų.
Tinka tręši pomidorus. Naudojama pavasarį, vasarą.
SAVYBĖS
Trąšos skirtos tręšti pomidorus pavasarį, vasarą. Trąšos skatina augimą, pomidorų mezgimą. Pomidorai užaugs stambesni bei geresnių skoninių savybių, o derlius greičiau prinoks.
NAUDOJIMAS
Trąšos barstomos aplink augalus arba įterpiamos į dirvą. Patręštus augalus rekomenduojama palieti.
NAUDOJIMO NORMOS: kg/100 m²
Pomidorai 2-5*
*tręšimo normos dydis priklauso nuo tręšimo intensyvumo praėjusį sezoną.
SAUGUMAS
Naudokite trąšas pagal instrukcijas. Naudokite pagal paskirtį. Laikykite uždarytas sausoje, vaikams ir naminiams gyvūnams nepasiekiamoje vietoje. Tuščios pakuotės šalinamos su kitomis namų buitinėmis atliekomis.

Produkto aprašymas.

EB TRĄŠOS
NPK TRĄŠOS 9-5-9 su B, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn.

Maistinių medžiagų kiekis, pagal svorį %
Suminis azotas (N) 9,3 (+/-1,1)
Amoniakinis azotas (N) 9,3 +/- 1,1
Fosforo pentoksidas (P2O5)  
Tirpus neutraliame amonio citrate ir vandenyje 5,0
Tirpus vandenyje 4,0 (+/-1,1)
Kalio oksidas (K2O), tirpus vandenyje 9,3 (+/- 1,1)
Magnio oksidas (MgO) 3,0 (+/- 0,8)
Boras (B) 0,03 (+/- 0,006)
Varis (Cu) 0,12 (+/- 0,024)
Geležis (Fe) 0,18 (+/- 0,036)
Manganas (Mn) 0,18 (+/- 0,036)
Molibdenas (Mo) 0,01 (+/- 0,002)
Cinkas (Zn) 0,03 (+/- 0,006)
4771601313719
2013-05-22
  • POMIDORŲ IR PAPRIKŲ TRĘŠIMAS

    Pomidorai - be jų ant mūsų stalo tikrai kažko trūktų. Tai skani ir vertinga daržovė. Mažai populiarumu atsilieka ir pomidoro giminaitė paprika. Tiek vienų, tiek kitų veislių yra labai daug. Paprikų bei pomidorų auginimas ir priežiūra labai panašūs, tačiau yra ir skirtumų. Šįkart pakalbėkime apie jų tręšimą.

    Net jei ruošdami dirvą pomidorams pridėjote į ją maistingųjų medžiagų, praėjus kuriam laikui vis tiek teks panaudoti trąšas. Gerai paruoštas substratas aprūpina augalą 4-6 savaites, gausiai laistant ar lyjant šis laikotarpis gali būti dar trumpesnis.

    Pirmą kartą pomidorų daigai tręšiami praėjus 10-15 dienų nuo jų persodinimo į augimui skirtą vietą. Antrasis tręšimas - dar po dviejų savaičių. Toliau galima rasti dvejopas rekomendacijas tręšimui. Kai kur nurodoma, kad tręšti reikia 2-3 kartus per sezoną, o kai kur - kad toliau reguliariai kas dvi savaites. Spręsti teks jums. Paprikos tręšiamos kas 2-3 savaites.

    Pomidorų trąšos

    Skiriasi paprikų ir pomidorų tręšimo normos - paprikoms jos yra šiek tiek mažesnės, jos labiau bijo pertręšimo. Jei trąšas perkate sodo prekių parduotuvėje, smulkesnė informacija bus nurodyta ant pakuotės. Tręšti būtina norint sulaukti gausesnio ir skanesnio derliaus bei išvengti tokių bėdų, kaip puvinys, kuris gali išsivystyti, jei šiems augalams ima trūkti kalcio. Puvinį sukelti gali ir dideli aplinkos temperatūros svyravimai. Augalai, laistomi gerai subalansuotu trąšų tirpalu, serga žymiai rečiau. Dirvoje taip pat neturi būti amonio, fosforo, magnio ir natrio druskų pertekliaus, nes jis trukdys tinkamam kalcio pasisavinimui. Būtent kalcis šioms daržovėms suteikia geresnę išvaizdą ir skonį.

    Pomidorų tręšimas

    Jei pirksite specialiai pomidorams ir paprikoms skirtas trąšas, dėl mikroelementų balanso jose galite nesukti sau galvos. Žinoma, trąšų galima pasigaminti ir patiems iš to, kas auga aplinkui. Internete tikrai galima rasti įvairių tinkamų receptų. Vienas iš populiaresnių ir paprastesnių - dilgėlių antpilas. Jis ruošiamas iš jaunų dilgėlių lapų. Du trečdaliai pasirinktos talpos užpildoma dilgėlėmis ir užpilama vandeniu bei uždengus paliekama šiltoje vietoje ne trumpiau kaip savaitei. Geležinė tara netinka, nes joje antpilas praras nemažai naudingų elementų. Patartina šį rūgstantį mišinį kasdien permaišyti. Trąšų gamyba baigta, kai skystis patamsėja ir nustoja putoti. Gautas antpilas praskiedžiamas vandeniu santykiu 1:10.

     

SUSIJUSIOS PREKĖS

PANAŠIOS PREKĖS