Vermikulitas yra organiškai grynas mineralas, susidarantis žemės gelmėse, po apdorojimo tinkamoje temperatūroje jis virsta puria, laisva medžiaga. Naudojant vermikulitą pagerėja dirvožemio struktūra, sumažėja rūgštingumas ir dirvos druskingumas, skatinamas šaknų sistemos ir pačio augalo augimas, didinamas trąšų efektyvumas, padidinamas derlius. Vermikulito naudojimas taip pat optimaliai reguliuoja oro ir vandens sąlygas.


NAUDOJIMAS:

  • Mulčiavimui: vermikulitą sumaišyti su viršutiniu dirvos sluoksniu (medžiams 10-15% vermikulito, vaisių krūmams 8-10% vermikulito, gėlių krūmams apie 5% vermikulito) ir užpilti 1-2cm sluoksniu aplink augalus.
  • Substratui paruošti, dirvai pagerinti: į substratą ar dirvą įmaišyti 20-30% vermikulito.
  • Kompostavimui: į kompostuojamas medžiagas įmaišyti 10-15% vermikulito, arba užbarstyti ant komposto krūvos viršaus plonu sluoksniu, taip pagreitės komposto gamyba ir sumažės nemalonūs kvapai.
  • Drenažui: ant indo dugno užpilti 3-5cm vermikulito, kuris gerai praleis vandenį ir užtikrins maksimalų augalų šaknų augimą.
  • Svogūnėliams, šakniavaisiams, gumbasvogūniams saugoti: konteinerio dugne užberti 2-3cm vermikulito, sudėti svogūnėlius, šakniavaisius ar gumbasvogūnius ir ant viršaus taip pat užpilti vermikulito, kuris apsaugos nuo kenkėjų, drėgmės ir šalčio.
  • Augalams transportuoti: vermikulitą sumaišyti su durpėmis santykiu 1:1, sudrėkinti ir augalą supakuoti įprastiniu būdu. Toks mišinys apsaugos šaknis nuo išdžiūvimo.
4771467315667

PANAŠIOS PREKĖS