100% linų pluošto kilimėlis mikrožalumynų auginimui, 25cmx25cm, 4 vnt

Tinka kviečių daigų, ridikėlių, žirnių, garstyčių, bastučių, brokolių, porų, svogūnų, lapinių kopūstų, gražgarsčių, burnočių, krapų, agurklių ir kitų mikrožalumynų auginimui.

    Tvirtas linų pluošto kilimėlis įgeria drėgmę ir apsaugo šaknis nuo išdžiūvimo
    Šaknys įsitvirtina lengvai ir greitai, paspartindamos mikrožalumynų augimą
    Porėtas kilimėlis aprūpina šaknis deguonimi, skatindamas jų vystymąsi
    Auga be žemių, substrato ar komposto
    Pagamintas iš 100% linų pluošto be jokių cheminių medžiagų ar priedų
    Biologiškai suyrantis, kompostuojamas ir draugiškas aplinkai
    Pagaminta Lietuvoje

Naudojimas:

    Lengvai karpomas ir pritaikomas Jūsų indo formoms
    Prieš naudojimą kilimėlį gerai išmirkykite vandenyje
    Užberkite ir tolygiai paskirstykite mikrožalumynų sėklas kilimėlio paviršiuje
    Užbertas sėklas sudrėkinkite vandeniu (kad daigeliai greičiau, tvirčiau įsišaknytų - pirmas dienas rekomenduojama prispausti sėklas prie kilimėlio lentele ar pan.)
    Kartkartėmis įpilkite vandens, jog kilimėlis išliktų drėgnas
    Susidariusį vandens perteklių išpilkite

Lengvas, švarus daiginimo būdas  - patiks ir vaikams - darželių, būrelių užsiėmimuose ar namuose ant palangės.
 

4777000014103
  • Daigintos sėklos – puikus naudingųjų medžiagų šaltinis

    Papildykite mitybos racioną įvairiomis daigintomis sėklomis! Salotoms, sumuštiniams, mėsos patiekalams jos suteikia puikaus skonio ir praturtina vitaminais, mikroelementais bei kitomis organizmui būtinomis medžiagomis. Daigintose sėklose gausu vitamino E, C ir kitų antioksidantų, B grupės vitaminų, omega-3 riebalų rūgščių.

    Dygstančiose sėklose vitaminų ir mineralų dvigubai daugiau nei nedaigintose

    Vykstant  biocheminiams ir fioziologiniams procesams, dygstančiose sėklose suaktyvėja visi gyvybiniai procesai, todėl vitaminų C ir E kiekis jose gali padidėti kelis kartus, o krakmolas ir kiti polisacharidai skyla į lengvai virškinamus angliavandenius. Sunkiai virškinami baltymai daigintuose grūduose taip pat suskyla ir tampa lengvai virškinami bei greičiau įsisavinami.

    Daigintos sėklos yra puikus mineralų šaltinis. Pavyzdžiui, liucernose daug seleno, kalcio, kalio ir magnio, o lęšių sėklose – geležies. Vertingos daigintos sėklos ir dėl nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių ypač gausu kelias dienas daigintuose saulėgrąžose.

    Prieš daiginant, sėklas būtina labai gerai keletą kartų nuplauti tekančiu vandeniu. Tada rekomenduojama jas bent keletą valandų pamirkyti, periodiškai keičiant vandenį. Daiginant taip pat reikėtų kartas nuo karto sėklas perplauti, kad būtų pašalinti visi nešvarumai, suskilusios sėklų dalys, įsimaišiusios luobelės ir kt.

    Sudaigintos sėklos vartojamos visos: sėklos, lukštai (didelius saulėgrąžų lukštus reikėtų pašalinti), daigeliai, šaknelės. Liucernų, garstyčių, kviečių daiguose prie šaknų atsiranda šakniaplaukiai. Tai natūrali augalo dalis, nors kartais klaidingai supainiojama su pelėsiu.

    Didesni daigintų sėklų kiekiai gali būti laikomi uždaruose induose šaldytuve keletą dienų, tačiau prieš vartojant maistui jas reikėtų dar kartą perplauti tekančiu vandeniu.

SUSIJUSIOS PREKĖS

PANAŠIOS PREKĖS