- −20%
Nemokamas pristatymas galioja siuntoms iki 20 KG
Kategorijos
-
Svogūninės gėlės
add remove
-
Daržovių sėklos
add remove
- Sėklos profesionalams add remove
- Gėlių sėklos add remove
- Sėklų rinkiniai
- Sodinukai add remove
-
Vejos
add remove
- Trąšos vejai add remove
- Augalų apsauga | Chemija add remove
- Žemės, durpės add remove
- Trąšos add remove
-
Sodo, daržo įrankiai
add remove
- Grilių priedai add remove
- Lauko apšvietimas add remove
- Dekoracijos add remove
- Buitinė chemija add remove
- Prekės gyvūnams add remove
Kategorijos
-
Svogūninės gėlės
add remove
-
Daržovių sėklos
add remove
- Sėklos profesionalams add remove
- Gėlių sėklos add remove
- Sėklų rinkiniai
- Sodinukai add remove
-
Vejos
add remove
- Trąšos vejai add remove
- Augalų apsauga | Chemija add remove
- Žemės, durpės add remove
- Trąšos add remove
-
Sodo, daržo įrankiai
add remove
- Grilių priedai add remove
- Lauko apšvietimas add remove
- Dekoracijos add remove
- Buitinė chemija add remove
- Prekės gyvūnams add remove
Nemokamas pristatymas galioja siuntoms iki 20 KG
EKO Mėta Apskritalapė
Kodas: 4772032004122
Kaina:
Pristatymo būdai
Prekes pristatysime Jūsų nurodytu adresu visoje Lietuvoje.
Daugiau informacijos
Siuntos iki 45 €, pristatomos į bet kurį Lietuvos Respublikos teritorijoje esantį Omniva arba DPD paštomatą, už 2,59 €, Venipak paštomatą už 2,29€
Daugiau informacijos
Daugiau informacijos
Dėl prekių paruošimo, būsite informuoti telefonu.
Daugiau informacijos
Barkodas: | 4772032004122 | |
Kiekis: | 0,1g | |
Daugiametė veislė. Lapai apvalūs, labai aromatingi. Neturi kartumo, primena obuolinę mėtą. Lapus skinti prieš žydėjimą. Prieš sėjant, sėklas patartina laikyti šaldytuve bent savaitę (taip bus paskatintas daigumas) Sodinimo gylis - 1-2 cm. |
||
EB taisyklės ir standartai Kategorija ST LT-EKO-001 ES Žemės ūkis |
-
9 svarbios sodininkystės tendencijos 2023 metais
2023 m. dominuos žydintys kambariniai augalai, žolelių sodai ir džiovintos gėlės.
Tikimasi, šiais metais sodininkai, labiau nei bet kada anksčiau, sodininkaus atsižvelgdami į gamtą ir aplinką, nes ši tendencija kasmet vis labiau plinta. Daugiausia dėmesio skiriama planetai draugiškai sodininkystei. Toliau populiarės naujoviški tvarūs auginimo būdai, skatinamas laukinių gyvūnų lankymasis savo sklype ir vandens taupymas.
Daugės raudonskruosčių obuolių, kurie dėl aukštos praėjusios vasaros temperatūros tapo saldesni ir dar sodresnės spalvos. Sode dominuos raudonų, violetinių ir geltonų atspalvių mišinys. 2023 metų spalva: Viva Magenta – ryški, šalta, rausvai raudona.
1. Žydintys kambariniai augalai
Prognozuojama, kad 2023 m. klestės neįprasti žydintys egzotiniai augalai (pvz. Juka), įskaitant Cymbidium ir Dendrobium orchidėjas.
2. Regeneracinė sodininkystė
Labai svarbu sukurti tinkamas buveines, kuriose laukiniai gyvūnai rastų prieglobstį ir maisto. 2023 m. vis daugiau sodininkų ieškos aplinkai draugiškų komposto alternatyvų. Populiarės žalioji trąša (sideratai, pvz. garstyčios), kuri papildo dirvožemį maistinėmis medžiagomis bei suteikia buveinių ir maisto laukinei gyvūnijai.
3. Sodininkystė tampa technologine sritimi
2023 m. sodininkystė taps skaitmeninė - Prognozuojama, kad sodininkystės entuziastai internete dalysis informacija apie tai, kas vyksta jų sklype, dalyvaus virtualiuose kursuose, planuos ir sodins naudodamiesi programėlėmis. Nesvarbu, ar esate tikras sodo mylėtojas, ar tiesiog mėgstate gėles - tai suteiks papildomos naudos - bus galima sudaryti augalų sveikatos problemų žemėlapius ir formuoti mokslinių tyrimų projektus.
4. Žolelių sodai
Šviežios, darže užaugintos žolelės yra būtinos kiekvieno sodininko virtuvėje. 2022 rudenį, palyginti su 2021 m., žolelių sėklų paieškos išaugo beveik 600 proc., o tarp ieškomų veislių populiari klasika - mėtos ir kalendros. Žolelės - tai pigus ir paprastas būdas patiekalams suteikti papildomo skonio. Daugumą prieskoninių žolelių lengva auginti iš sėklų. Žoleles galima sėti kovo-balandžio mėn. patalpose ir balandžio-rugpjūčio mėn. lauke. Daugelis prieskoninių žolelių yra ištvermingos ir daugiametės, todėl jų derlius kasmet gerėja.
5. Klimatui atsparūs sodai
Po vasaros karščių ir sausros sodininkai ieškos būdų, kaip ateityje apsaugoti savo erdves nuo ekstremalesnių klimato sąlygų. Populiarūs bus žvyruoti sodai ir „xeriscaping“ (kserioplanavimas) (sodai, sukurti taip, kad ateityje būtų kuo mažiau laistoma), tačiau besikeičiantis klimatas nebūtinai reiškia visiškai kitokią sodų išvaizdą. Sodininkai gali atlikti keletą pakeitimų, kad išsaugotų tą patį įspūdį, pavyzdžiui, gausaus laistymo reikalaujančius augalus pakeis į mažiau reiklesnius.
6. Vejos keitimas
Šių metų darbotvarkėje daug dėmesio skiriama vejoms, nes tikimasi, kad sodininkai leis pakraščiuose augti „natūraliai pievai“ - su žolelėmis ir gėlėmis. Griežtai nupjauta veja, be piktžolių - nėra itin palanki laukiniams gyvūnams ir vabzdžiams, todėl ryški 2023 m. tendencija - "gobeleninės vejos". Lengvai sėjama, ją sudaro žemai augantys, tarpusavyje susipynę žydintys augalai, pavyzdžiui, kraujažolės ir juodgalvės, bei žemos laukinių gėlių pievos su vietiniais augalais, pavyzdžiui, geltonosiomis raktažolėmis ir rugiagėlėmis.
Augalai, kuriuos kai kurie žmonės laiko piktžolėmis, pavyzdžiui, kiaulpienės ir dilgėlės, yra labai naudingi vabzdžiams. Prognozuojama, kad užuot juos išnaikinę, žmonės juos priims dėl jų "gebėjimo įsilieti į žaliąją aplinką".
7. Žaliasis kraštovaizdis
Dėl sparčiai augančių kietųjų kraštovaizdžio formavimo priemonių kainų, sodininkai savo sklypą papildys dekoratyviniais augalais. Populiarėja mirtos, žaliosios sienos, gyvatvorės ir vandens telkiniai.
8. Džiovintos gėlės
Džiovintos gėlės ir toliau karaliauja kaip viena iš karščiausių namų dekoro tendencijų - ir jos nesitraukia. 2023 m. tikėkitės, kad džiovintos ir sausos gėlės žaviai papildys kambarius puokštėmis, vainikais ar girliandomis. Tarp populiarėjančių tradicijų, įgūdžių ir amatų - natūralūs dažai, šienavimas ir žoliavimas.
9. Nemylimos gamtos apkabinimas
Daržininkai domisi tradiciškai nepopuliariomis gyvūnijos rūšimis, dėl netikėtos jų teikiamos naudos. Sulaukiama vis daugiau užklausų apie tai, kaip paskatinti savo soduose gausiau apgyvendinti laukinių vabzdžių, bestuburių, kurie praeityje patys buvo vadinami sodo priešais, kad jie atsikratytų labiau varginančiomis rūšimis. Tai vapsvos, kurios naikina vikšrus, šliužai, padedantys perdirbti pūvančias medžiagas, ir amarai, kurie yra maistas tokioms mėgstamoms rūšims kaip boružėlės, laumžirgiai ir lakštingalos. -
RENKAME IR DŽIOVINAME PRIESKONINIUS AUGALUS
Vasarai ritantis į priekį verta pagalvoti, kokių prieskoninių žolelių galime prisirinkti ir prisidžiovinti žiemai. Tam tikrai nebūtina keliauti į miškus ar laukus. Nemažai prieskonių sėklų galima rasti prekyboje ir užsiauginti jų savo daržo lysvėse. Aptarsime, kokiais prieskoniais galima pasirūpinti liepos mėnesį.
Bazilikas. Šis vienmetis prieskoninis augalas gali augti net balkone ar ant palangės. Patartina lapus skinti iki žydėjimo, kol jie kvapnesni. Šis prieskonis dar vadinamas karališkuoju. Lapai savo aromato nepraranda net juos išdžiovinus. Tinka salotoms, padažams, mėsos, žuvies patiekalams. Ypatingai dera su pomidorais.
Mairūnas. Tinka sriuboms, apkepams, padažams. Naudojamas gaminant dešras. Idealiai tinka sunkiems, įvairios riebios mėsos, taip pat žvėrienos patiekalams gaminti, nes lengvina virškinimą. Gerai dera marinuojant ar raugiant agurkus, patisonus, kopūstus. Juo galima pakeisti pipirus.
Raudonėlis. Jis tinkamas mėsos, kiaušinių, žuvies patiekalams, salotoms, sriuboms, troškiniams. Yra kartoko, sutraukiančio skonio. Tai ne tik prieskonis, bet ir vaistažolė, pasižyminti raminančiomis, atsikosėjimą lengvinančiomis ir virškinimą gerinančiomis savybėmis. Rinkimas: antžeminė augalo dalis nupjaunama paliekant apie 20 cm iki žemės. Išdžiovinus lapai atskiriami nuo stiebų, stiebai pašalinami.
Čiobrelis. Tai daugiametis, nuo senovės pažįstamas augalas. Natūralus konservantas, turintis savyje nemažai eterinių aliejų. Šis augalas tinka arbatai gaminti, sriuboms, padažams, kepenėlių, žuvies, mėsos, sūrio patiekalams. Renkamas žydintis, žirklėmis nukerpant nesumedėjusią antžeminę dalį.
Visi, prieskoniams skirti, augalų lapai renkami iki žydėjimo, o žiedai - vos pražydus. Skynimui netinka rasoti augalai, arba šlapi po lietaus. Džiovinimui reikia rinktis gerai vėdinamą, nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugotą vietą. Augalai paskleidžiami ant popieriaus ar audinio ir pridengiami marle. Kartas nuo karto juos reikia persklaidyti. Mairūną ir raudonėlį galima džiovinti surišus šluotelėmis ir kur nors pakabinus. Išdžiovinti ir vartojimui paruošti prieskoniai laikomi tamsiuose stiklainiuose, popieriniuose ar drobiniuose maišeliuose, saugant nuo drėgmės. Taip laikomi jie galioja metus.
Žoleles taip pat galima susmulkinti ir užšaldyti.