Systa boro trąša, skirta tręšimui per lapus. Boras yra vienas svarbiausių mikroelementų, turinčių įtakos augalų augimui ir vystymuisi. Šis elementas stipriausiai veikia augalų mitybos ir augimo procesus.

TINKA EKOLOGINIAMS ŪKIAMS


Pagrindinės Boro funkcijos: ląstelės sienelės formavimasis ir tvirtumas priklauso nuo optimalaus boro kiekio. Ląstelių dalijimosi procesas - boras yra būtinas aktyviai augančiose augalo dalyse, tokiose kaip šaknies augimo kūgelis, lapai, pumpurai. Vaisių ir sėklų formavimosi procesai - nustatyta, kad daugumoje augalų rūšių generatyvinių organų augimui ir vystymuisi reikalingas gerokai didesnis boro kiekis nei vegetatyviniam augimui. Boras padidina žiedų gausumą ir jų žydėjimo trukmę, skatina žiedadulkių formavimąsi, vaisių ir sėklų vystymąsi. Cukrų pernaša - fotosintezės metu augale susidaranti energija kaupiama cheminių junginių, tokių kaip cukrūs, pavidalu. Ši energija turi būti pernešama į įvairias augalo dalis, kur ji gali būti kaupiama vėlesniam panaudojimui ar iš karto panaudojama augalo gyvybiniams procesams, tokiems kaip augimas ir generatyvinių organų vystymasis. Augalų hormonų susidarymo procesai - augalų hormonai (fitohormonai) reguliuoja daug augimo ir dauginimosi funkcijų, tokių kaip žydėjimo iniciacija, vaisių vystymasis, ląstelės sienelės ir audinių formavimasis, šaknų ilgėjimas. Boras atlieka svarbią funkciją reguliuojant fitohormonų kiekį augaluose.


Kaip atpažinti boro trūkumą? Esant nedideliam boro trūkumui, ryškių simptomų ant augalo nesimato – sulėtėja augimas. Esant dideliam boro trūkumui, simptomai išryškėja ant intensyviausiai augančių dalių - augalai ima gelsti, nustoja augti viršūnės, jauni lapeliai, vaisių užuomazgos. Esant ypač dideliam boro trūkumui, žiedų visai nebūna arba jų būna žymiai mažiau nei įprastai.


Daržovės: kopūstai - tuščiaviduris stiebai, pavandenijusios dėmės, tuščiavidurės gūžės, skurstantys augalai; morkos - paraudonavę lapai ir išsišakoję šakniavaisiai; salotos - nenormalus augimas, lapų chlorozė, trapūs lapai; ridikai - blyškūs šakniavaisiai, trapūs lapkočiai, vandenin gas minkštimas, netolygi spalva; pomidorai - sustorėję ir trapūs lapai, neužsimezga vaisia; bulvės - sumažėję šakniagumbiai, sutrūkinėjęs paviršius, šerdies puvinys;


Vaismedžiai, uoginiai augalai: obelys - vaisiai deformuoti, su netaisyklingais įdubimais, nenusidažę, sutrūkinėjusiu paviršiumi, vaisių minkštimo sukamštėjimas; kriaušės - žiedų nunykimas, vaisiai su netaisyklingais įdubimais, vaisių minkštimo ir žievės sukamštėjimas; braškės - blyški, nenusidažiusi, sutrūkinėjusi vaisių odelė, kerelių nykimas.


NAUDOJIMAS: skirtas papildomam tręšimui per lapus vaismedžiams (ypač kaulavaisiams), uoginiams augalams, bulvėms, braškėms, morkoms bei kitoms daržovėms. Kai kurios boro funkcijos persidengia su azoto, fosforo, kalio ir kalcio funkcijomis, todėl optimaliam augalo augimui labai svarbus subalansuotas tręšimas.
 

Augalai Norma arui/ 4 L vandens Purškimas
Spygliuočiai 30 ml anksti pavasarį
Vaiskrūmiai, vaismedžiai – ypač kaulavaisiai 10 ml iki žydėjimo pradžios, skeidžiantis pumpurams; susiformavus vaisiams ir uogoms
Braškės 10 ml prieš žydėjimą
Bulvės 10 ml 1 - 2 kartus, kai bulvės 20 cm aukščio
Pomidorai 10 ml 2 kartus, esant poreikiui
Kopūstai, morkos, salierai, buokėliai 10 ml 2 kartus, esant poreikiui
Žirniai, pupos 10 - 20 ml 1 - 2 kartus, iki žydėjimo pradžios
Daržovės 20 ml kai augalai turi 8-10 lapų
Kiti augalai 10 ml  esant poreikiui


Prieš naudodami visuomet perskaitykite etiketę ir informaciją apie produktą.

4771315391256

PANAŠIOS PREKĖS