Kiekis,vnt: 2

Augalo aukštis, cm: 30

Sodinimo gylis, cm: 15

Sodinimo tarpai, cm: 30

 Lot. Begonia

 

 

Sodinimo laiką, gylį ir žydėjimo laiką žiūrėti ant pakuotės nurodytose kriptogramose.

Sodinimo vieta: pavasarį ir vasarą žydinčios svogūninės gėlės geriausiai auga saulėtoje vietoje.

Grunto tipas: tinka visų rūšių ne per drėgni gruntai. Esant reikalui, galima pridėti humuso.

Priežiūra: iškart po sodinimo, palieti ir palaikyti drėgmę grunte, augant. Pavasarį žydinčias svogūnines gėles saugoti nuo

stiprių šalčių po durpių sluoksniu, vasarą žydinčias - laikyti ne žemesnėje kaip 0°C temperatūroje.

Atrama: aukštai išaugančias svogūnines gėles, augimo metu paremti.

 

begonija, begonijų svogūnėliai, begonijų daigai

4772032006645
2021-01-15
  • BEGONIJŲ SODINIMO IR AUGINIMO PASLAPTYS

     

    Atšilus orams, nenumaldomai ateina noras puošti savo sodą, terasą arba balkoną gėlėmis, spalvotomis ir įvairiažiedėmis. Tam puikiai tinka daugelio mėgstamos ir auginamos begonijos. Begonijų įvairovė – itin plati, jų žiedai skiriasi forma, dydžiu, spalva, tačiau ypatingi yra ne tik begonijų žiedai, bet ir lapai. Jie gali būti įvairių formų, atspalvių ir išmarginti įvairiausiais raštais. Taigi, kaip sodinti ir auginti begonijas?

    Begonijų sodinimas

    Begonijos yra vienmetės svogūninės gėlės, todėl lauke dirvoje jos nežiemoja: rudenį begonijų svogūnėlius reikia iškasti, o pavasarį vėl pasodinti. Taip pat galite įsigyti jau sodinti paruoštų begonijų svogūnėlių.

    Begonijos nemėgsta pavasarinio šaltuko, todėl sodinti jas reikia tik orui atšilus. Svarbiausia yra parinkti tinkamą vietą begonijoms: vienos begonijų veislės geriausiai auga puikiai saulės apšviestoje vietoje, o kitos, priešingai, pavėsyje. Tačiau, kalbant bendrai, begonijos mėgsta šviesią, bet ne tiesioginiais saulės spinduliais apšviestą vietą. Jei begonijas sodinsite per tamsioje joms vietoje, puikiai vešės lapai, bet ne žiedai, jei per šviesioje – žiedai bus išblukę.

    Sodinti begonijas reikia į derlingą, purią ir gerai aeruojamą dirvą, geriausia į lapinio komposto, durpių ir stambiagrūdžio smėlio mišinį. Begonijoms netinka molinga dirva.

    Begonijų auginimas ir priežiūra

    Svarbiausia begonijų auginimo taisyklė – tai, kad šios gėlės mėgsta drėgną, tačiau ne perlietą dirvą. Todėl svarbu palaikyti tinkamą dirvos drėgmę, o sausros periodu nepamiršti begonijų palaistyti kasdien arba kas antrą dieną. Begonijas, augančias per drėgnoje dirvoje, gali užpulti pilkasis pelėsis arba kojelės puvinys, o begonijų, augančių per sausoje dirvoje, lapų galiukai gali pradėti ruduoti ir nukristi. Laistyti reikia ne per šaltu vandeniu ir jokiu būdu nepurkšti, nes atsiras dėmių ir augalas ims žūti. Apskritai, net ir laistant negalima užpilti vandens ant šių gėlių lapų.

    Nepamirškite vieną arba du kartu per mėnesį begonijų patręšti: lauke – biriomis, o kambaryje – skystomis trąšomis.

    Rinkitės įvairiažiedes ir įvairiaspalves begonijas, neleidžiančias atsigėrėti ne tik žiedais, bet ir įspūdingais lapais. Tikime, jos papuoš bet kurį sodą, terasą,  balkoną, ar namų palangę.

     

SUSIJUSIOS PREKĖS

PANAŠIOS PREKĖS