Filtruoti pagal

Kaina

Kaina

  • 0,00 € - 1,00 €

Derlius

Derlius

Sodinimo mėnesiai

Sodinimo mėnesiai

Auginimo sąlygos

Auginimo sąlygos

Baklažanai, baklažanų sėklos

Skaityti daugiau

Aktyvūs filtrai

Baklažanai itin populiari daržovė daugelyje pasaulio virtuvių. Jų skonis yra švelnus, o tekstūra minkšta, todėl baklažanai yra naudojami įvairiuose patiekaluose, o taip pat turtingi dėl savo nemažo kiekio maistinių medžiagų, įskaitant skaidulų, vitaminų ir mineralų.

Maistinė baklažanų vertė yra didelė. Baklažanuose yra daug skaidulų, kurios padeda užtikrinti sveiką virškinimo sistemos veiklą, o harmoningas daržovėje esančių anglevandenių ir skaidulų balansas padeda palaikyti tinkamą cukraus kiekį krujyje. Kadangi šis vaisius nėra kaloringas - vertėtų baklažanus įtraukti į meniu, kai bandote numesti svorio. Negana to, jie didina gerojo ir mažina blogojo cholesterolio kiekį organizme, turi teigiamos įtakos širdies ir kraujagyslių sistemos veiklai ir yra puikūs pagalbininkai kovojant su mažakraujyste, nes juose gausu geležies.

Kaip ir daugelis kitų natūralis kilmės augalų, baklažanas turi daug naudingų maistinių medžiagų. Be vitaminų: A, C, B1, B3, B6,B9 ir K, mineralų: magnio, kalio, kalcio, vario, skaidulų bei antioksidantų, ypač fenolio junginiais. Šie junginiai padeda organizmui kovoti su laisvaisiais radikalais ir galėtų turėti priešuždegiminį poveikį organizmui. Baklažanuose esantis kalis ir kiti medžiagos gali prisidėti prie normalaus kraujo spaudimo reguliavimo, kas yra svarbu širdies sveikatai.

Žali baklažanai maistui netinkami, tačiau yra populiarūs įvairiose virtuvėse ir daugelyje patiekalų, tokių kaip parmigiana su baklažanais, kepti, troškinti, virti, įdaryti ar apkepuose, vieni ar su kitomis daržovėmis - jie tinka įvairiausiems patiekalams. Tai puikus produktas, kuris gali praturtinti jūsų virtuvę įvairiais būdais, kadangi jų savybės keičiasi priklausomai nuo to, kaip jie yra ruošiami. Virti baklažanai yra minkšti, kepami gali būti traškūs, o troškinti gali įgyti gilesnį skonį.

Sėjant ir auginant baklažanus svarbu laikytis tam tikrų žingsnių, norint užtikrinti gerą augalų vystymąsi ir derlių. Jie geriausiai auga gerai drenuojančioje dirvoje, kuri yra lengva ir turtinga organinėmis medžiagomis, taip pat mėgstą saulę, tad sodinimui reikėtų pasirinkti vietą, kurioje augalai gautų bent 6-8 valandas tiesioginės saulės šviesos per dieną. Baklažanų sėklos sudygsta vidutiniškai per 7-11 dienų. Baklažanams reikia daug drėgmės, laistyti reikėtų drungnu vandeniu, pirmoje dienos pusėje. Norint užauginti didelius ir sultingus vaisius, liepos mėnesį šias daržoves reiktėtų patręšti. Taip pat derėtų nepamiršti, stebėti augalus nuo galimų kenkėjų ar ligų.

Mūsų internetinėje parduotuvėje rasite daugybę ankstyvųjų, vidutinių ir vėlyvųjų baklažanų veislių. Pirkite baklažanų sėklas auginti tiek šiltnamyje, po plėvele, tiek lauke. Baklažanų sėklų pardavimas platus, todėl kiekvienas sodininkas, mėgėjas ar profesionalas, baklažaną išsirinks pagal savo poreikius. Tikslūs pavadinimai, nuotraukos ir išsamus aprašymas padės sužinoti ir pasirinkti veisles, priežiūrą ir kitas savybes. Mūsų tikslas - pasiūlyti Jums kokybiškas sėklas už gerą kainą. Nuolat naudojame įvairias akcijas, todėl galite ne tik pigiai įsigyti baklažanų sėklų, bet ir mėgautis gausiu bei sveiku derliumi!