Burokėliai

Burokėliai – tai itin populiari, labai maistinga daržovė, auganti kiekvieno darže. Valgomi ne tik patys burokėliai, bet ir jų lapai, kol nebūna visiškai užaugę. Burokėlius galima valgyti žalius, konservuotus ar virtus. Juose gausu vitaminų ir maistingųjų medžiagų. Labai vertingos ir sveikos burokėlių sultys, kurios ne tik valo organizmą, bet ir saugo nuo įvairių ligų. Be to, burokėliai yra ryškiai raudonos spalvos, todėl dažnai naudojami, kaip natūralūs dažai.

Burokėlių veislių yra nemažai, jos skiriasi ankstyvumu, reiklumu dirvožemiui, derlingumu, yra apvalius bei pailgus šakniavaisius formuojančių rūšių. Svarbiausias faktorius, nuo kurio priklausys būsimas burokėlių derlius – derlingas dirvožemis. Šarminėms dirvoms reikalingos rūgščios trąšos, o rūgščias dirvas reikia praturtinti šarminėmis, tad privaloma atsižvelgti į dirvos savybes. Burokėlių negalima sėti į šviežiu mėšlu tręštą dirvą, nes šakniavaisiai išauga netaisyklingos formos, dydžio, išsikraipę, būna prasto skonio. Burokėliai sėjami į drėgnoką, neperdžiūvusią dirvą. Dažniausiai burokėlių sėklos sėjamos balandžio pabaigoje–gegužės pradžioje. Burokėliai mėgsta priežiūrą, todėl juos būtina ravėti, retinti ir laistyti.

Nojaus sėklos internetinėje parduotuvėje galite pirkti kokybiškas, vidutinio ankstyvumo, ankstyvas ar netgi labai ankstyvas burokėlių sėklas. Parduodamomis burokėlių sėklomis ir užderėjusiais sultingais vaisiais liks patenkintas tiek daržininkas mėgėjas, tiek profesionalas. Siekiame pasiūlyti Jums kokybiškų burokėlių sėklų - gera kaina.