Barkodas: 4772032003279  
Kiekis: 20 vnt  


Plačiakarūnių narcizų Carlton mišinys (20 vnt.)

Šių narcizų aukštis - 50 cm, sodinimo gylis - 20 cm. Narcizų svogūnėliai sodinami 15 cm atstumu vienas nuo kito.

Sodinimo vieta: pavasarį ir vasarą žydinčios gėlės geriausiai auga saulėtoje vietoje.

Grunto tipas: tinka visų rūšių ne per drėgni gruntai. Esant reikalui galima pridėti humuso.

Priežiūra: iš karto po pasodinimo palieti ir palaikyti drėgmę grunte augimo metu. Pavasarį žydinčias svogūnines gėles
saugoti nuo stiprių šalčių po durpių sluoksniu, vasarą žydinčias - laikyti ne žemesnėje kaip 0°C temperatūroje.

Atrama: aukštai augančias svogūnines gėles augimo metu paremti.

4772032003279
2017-08-10
  • Narcizų sodinimas ir priežiūra

    Narcizas – tai viena pirmųjų pražystančių pavasario gėlių. Tai šilumą ir džiaugsmą atnešanti gėlė, kurios žiedų laukia kiekvieno gėlyno savininkė. Narcizų kvapas yra svajingas ir saldus, o kiekviena šio augalo rūšis išsiskiria savitais bruožais – vienų karūnėlės yra itin puošnios, kitų – paprastesnės, skiriasi kiekvienos rūšies žiedlapių forma. Ypač puošnūs ir įstabūs yra puokštiniai narcizai, džiuginantys gausiu žiedų būriu.

    Kad šis augalas tikrai puoštų Jūsų pavasarinį gėlyną, būtinas tinkamas narcizų sodinimas ir priežiūra. Čia papasakosime viską, ką reikia žinoti apie narcizų sodinimą ir persodinimą bei tręšimą.

      -Kaip ir visas svogūnines gėles, narcizų svogūnėlius patariama sodinti rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais. Geriausia pataikyti šias gėles sodinti, kai jau pradėjusi vasaros kaitra, bet dar neaplankė pirmieji šerkšnai. Svarbiausia, kad svogūnėliai spėtų įsišaknyti dar neatėjus šalčiams.
      -Narcizus kas 4 metus patariama persodinti, kadangi per tokį laiką išauga nemažai dukterinių svogūnėlių, kurie trukdo vešėti gražiems ir dideliems žiedams. Kai narcizai visai nudžiūsta, galima pradėti persodinimą – iškasus augalą svogūnėlių lizdą reikia padėti tamsioje vėdinamoje ir santykinai drėgnoje vietoje, palaikius juos šiek tiek virš mėnesio galima jau švelniai atskirti, nuvalyti nuo sudžiūvusių žemių ir galiausiai vėl sodinti.
      -Narcizai mėgsta saulėtas vietas, bet gali prisišlieti ir gėlynuose prie kitų krūmų, numetančių nedidelį šešėlį.  Svarbiausia, kad vieta nebūtų vien šešėlyje ir nuolatos užpučiama vėjo.
      -Vietą, kurioje išdygs narcizai pavasarį reikia patręšti kompleksinėmis mineralinėmis trąšomis, tuomet augaliukai užaugs tvirtais stiebais ir bus atsparūs ligoms.
      -Narcizai yra gan jautrūs šalčiui, todėl prieš žiemą reikėtų dirvožemį, kuriame jie auga, apdengti pjuvenomis, medžių lapais, kompostu, šiaudais. Jeigu auginate puokštinius narcizus, mulčiuokite juos dar storiau.

    Narcizai yra kiekvieno gėlyno puošmena, kuri kiekvieną pavasarį pranašauja šilumą ir artėjančią vasarą. Tai ne tik privaloma gėlė darželiuose bei gėlynuose, bet ir miela dovana artimam žmogui. Išsirinkite sau gražiausią šio augalo veislę, parinkite jam vietą savo gėlyne ar sode ir užtikriname, kad narcizų sodinimas ir priežiūra Jums taps didžiausiu malonumu.

PANAŠIOS PREKĖS