Nesvarbu, žiema ar vasara, virtuvėje visada norisi turėti žalumynų. Nėra nieko geriau, kaip paskaninti mėgstamą patiekalą šviežiais krapais, bazilikais ar petražolių šakele. Nuosavas „darželis“ ant palangės nėra neįmanoma misija, kai žinai, kokias sėklas pasirinkti. Visus metus žaliuojančius prieskonius garantuos prieskoninių žolelių sėklų linija „4seasons“. Tokie prieskoniniai augalai, kaip: bazilikas, špinatai, pipirnė, petražolė, vaistinis čiobrelis, laiškinis česnakas ir daugelis kitų, gali puošti jūsų palangę kiekvieną dieną.


Prieskonių auginimas namuose.


Linijos „4seasons“ prieskonius auginti nesudėtinga. Jiems auginti tinka įvairūs indeliai ir vazonėliai, nedidesni kaip 10–15 cm aukščio. Prieš sėjant prieskonius, indo apačioje dedamas apie 2–3 cm storio drenažo sluoksnis – žvyras arba įvairios duženos. Rekomenduojama naudoti purią, kompostuotą žemę su smėlio priemaišomis. Patartina prieskonines žoleles auginti atskiruose induose, nes kai kurios jų nėra „draugiškos“ vienos kitoms.


Prieskoninių žolelių priežiūra gana paprasta. Tręšti reikia retai, dažniausiai organinėmis trąšomis. Svarbu gausiai palaistyti, tačiau užtenka tai padaryti kartą per savaitę. Prieskoninėms žolelėms labai svarbi vieta, kurioje auga, – joms reikėtų išrinkti daugiausiai saulės spindulių gaunančią palangę. Prieskoniams auginti tinkamiausia temperatūra dieną – apie 15–20 °C, naktį – apie 5 °C. Jiems svarbus grynas oras, todėl rekomenduojama vėdinti patalpą, kurioje laikote vazonėlius, bet svarbu vengti skersvėjo.


Iš sėklų išdygusios prieskoninės žolelės suteikia galimybę mėgautis šviežiais ir kvapniais prieskoniais visus metus. Bazilikai „Pistou“, išsiskiriantys švelniu skoniu ir kvapniu aromatu, pagardins įvairius daržovių patiekalus, ypač sriubas. Visad žaliuojantys špinatai ir krapai „Szmaragd“ taps nuostabiu pagardu salotoms, o laiškinis česnakas „Staro“ ir pipirnė „Danska“ bus ne tik puikus prieskonis patiekalams, bet ir nuostabi visžalė namų puošmena.