PASAULIO VIRTUVĖ JŪSŲ LĖKŠTĖJE

 Kiekvienas mėgstame įprastą tradicinę virtuvę, tačiau vis labiau yra vertinama ir kitų pasaulio šalių virtuvės – amerikiečių, prancūzų, kinų ir kt. Kai susirasti receptus yra paprasčiau nei paprasta, o produktų įvairovė yra kaip niekada plati – verta išmėginti mūsų skoniui neįprastas arba net egzotines virtuves. Dar didesniais virtuvės šefais pasijausti padės, jei daržoves – net ir egzotines – užsiauginsite patys. O tai padaryti yra labai paprasta pasirinkus kitų šalių daržovių sėklas – liniją „pasaulio virtuvė“ (angl. World Kitchen).

Kitų šalių sėklos – kas tai?

Linijos „pasaulio virtuvė“ (angl. World Kitchen) sėklos yra atkeliavusios iš įvairių pasaulio šalių: Olandijos, Lenkijos, Italijos, Čekijos Respublikos, Danijos, JAV, Vokietijos ir kt. Šalį, kurioje tas daržoves populiaru naudoti kulinarijoje, simbolizuoja vėliavėlė ant sėklų pakuotės.

Savo darželyje galite užsiauginti nuo įvairių salotų: sėjamųjų salotų Paris White, itališkųjų trūkažolių Grumolo Verde; prieskoninių žolelių: kvapiųjų bazilikų Basil Italiano Classico (Genovese), paprastųjų krapų Sari; iki neįprastų daržovių: raguotojo meliono Kiwano, afrikietiškų agurkų Green–White Eggs ir kt.

Verta išbandyti – ant griliaus keptos kukurūzų burbuolės

Prasidėjusio griliaus sezono metu dažnai sukate galvą, ką ant griliaus kepti šį kartą? Išbandykite Amerikoje ypač populiarų patiekalą – ant griliaus keptas kukurūzų burbuoles. Tam puikiai tinka paprastieji kukurūzai Tasty Sweet H, kurių sėklas galite rasti „Nojaus sėklų“ linijoje „pasaulio virtuvė“ (angl. World Kitchen).

Paruošimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 35 min. Porcijų skaičius: 6

Reikės:

  •            • 12 kukurūzų burbuolių;
  •            • Šilto sūdyto vandens;
  •            • 115 g. kambario temperatūros sviesto;
  •            • Stiklinės smulkintų kalendrų;
  •            •  Pusės stiklinės tarkuoto parmezano sūrio;
  •            • Žaliosios citrinos sulčių ir žievelės;
  •            • 2–3 česnako skiltelių;
  •            • Arbatinio šaukštelio raudonųjų paprikų miltelių;
  •            • Pusės arbatinio šaukštelio čili miltelių;
  •            • Žiupsnelio kajeno pipirų;
  •            • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Eiga:

  1. Pamerkite kukurūzų burbuoles į šiltą sūdytą vandenį 25 min.
  2. Sumaišykite sviestą, kalendras, žaliosios citrinos sultis, česnaką, paprikos miltelius, čili miltelius, kajeno pipirus, druską ir pipirus.
  3. Pašalinkite daugumą lapelių nuo kukurūzų burbuolių – palikite tik vieną sluoksnį. Taip pat patraukus lapelius pašalinkite ir vidinį pluoštą.
  4. Patraukus lapelius ištepkite kukurūzų burbuoles paruoštu mišiniu ir vėl uždenkite lapeliais, kad burbuolės neišsausėtų ir nesudegtų.
  5. Paruoštas kukurūzų burbuoles ant griliaus kepkite iš visų pusių maždaug po 12–15 min. kartas nuo karto patepdami paruoštu mišiniu, kol burbuolės gražiai apskrus.
  6. Pašalinkite likusius lapelius, dar kartą patepkite paruoštu mišiniu.
  7. Valgykite karštus su parmezano sūrio ir žaliosios citrinos žievelių garnyru.

Receptas iš A Bachelor & His Grill.

Taigi nereikia apsiriboti vien tradicine virtuve ir tradicinėmis daržovėmis – dabar auginti galite įvairių šalių salotas, prieskonius ir daržoves.