Kiekvienas mėgstame įprastą tradicinę virtuvę, tačiau vis labiau yra vertinama ir kitų pasaulio šalių virtuvės – amerikiečių, prancūzų, kinų ir kt. Kai susirasti receptus yra paprasčiau nei paprasta, o produktų įvairovė yra kaip niekada plati – verta išmėginti mūsų skoniui neįprastas arba net egzotines virtuves. Dar didesniais virtuvės šefais pasijausti padės, jei daržoves – net ir egzotines – užsiauginsite patys. O tai padaryti yra labai paprasta pasirinkus kitų šalių daržovių sėklas – liniją „pasaulio virtuvė“ (angl. World Kitchen).
Kitų šalių sėklos – kas tai?
Linijos „pasaulio virtuvė“ (angl. World Kitchen) sėklos yra atkeliavusios iš įvairių pasaulio šalių: Olandijos, Lenkijos, Italijos, Čekijos Respublikos, Danijos, JAV, Vokietijos ir kt. Šalį, kurioje tas daržoves populiaru naudoti kulinarijoje, simbolizuoja vėliavėlė ant sėklų pakuotės.
Savo darželyje galite užsiauginti nuo įvairių salotų: sėjamųjų salotų Paris White, itališkųjų trūkažolių Grumolo Verde; prieskoninių žolelių: kvapiųjų bazilikų Basil Italiano Classico (Genovese), paprastųjų krapų Sari; iki neįprastų daržovių: raguotojo meliono Kiwano, afrikietiškų agurkų Green–White Eggs ir kt.
Verta išbandyti – ant griliaus keptos kukurūzų burbuolės
Prasidėjusio griliaus sezono metu dažnai sukate galvą, ką ant griliaus kepti šį kartą? Išbandykite Amerikoje ypač populiarų patiekalą – ant griliaus keptas kukurūzų burbuoles. Tam puikiai tinka paprastieji kukurūzai Tasty Sweet H, kurių sėklas galite rasti „Nojaus sėklų“ linijoje „pasaulio virtuvė“ (angl. World Kitchen).
Paruošimo laikas: 15 min. Kepimo laikas: 35 min. Porcijų skaičius: 6
Reikės:
- • 12 kukurūzų burbuolių;
- • Šilto sūdyto vandens;
- • 115 g. kambario temperatūros sviesto;
- • Stiklinės smulkintų kalendrų;
- • Pusės stiklinės tarkuoto parmezano sūrio;
- • Žaliosios citrinos sulčių ir žievelės;
- • 2–3 česnako skiltelių;
- • Arbatinio šaukštelio raudonųjų paprikų miltelių;
- • Pusės arbatinio šaukštelio čili miltelių;
- • Žiupsnelio kajeno pipirų;
- • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Eiga:
- Pamerkite kukurūzų burbuoles į šiltą sūdytą vandenį 25 min.
- Sumaišykite sviestą, kalendras, žaliosios citrinos sultis, česnaką, paprikos miltelius, čili miltelius, kajeno pipirus, druską ir pipirus.
- Pašalinkite daugumą lapelių nuo kukurūzų burbuolių – palikite tik vieną sluoksnį. Taip pat patraukus lapelius pašalinkite ir vidinį pluoštą.
- Patraukus lapelius ištepkite kukurūzų burbuoles paruoštu mišiniu ir vėl uždenkite lapeliais, kad burbuolės neišsausėtų ir nesudegtų.
- Paruoštas kukurūzų burbuoles ant griliaus kepkite iš visų pusių maždaug po 12–15 min. kartas nuo karto patepdami paruoštu mišiniu, kol burbuolės gražiai apskrus.
- Pašalinkite likusius lapelius, dar kartą patepkite paruoštu mišiniu.
- Valgykite karštus su parmezano sūrio ir žaliosios citrinos žievelių garnyru.
Receptas iš A Bachelor & His Grill.
Taigi nereikia apsiriboti vien tradicine virtuve ir tradicinėmis daržovėmis – dabar auginti galite įvairių šalių salotas, prieskonius ir daržoves.