Kardeliai
yra didingos, aukštos gėlės. Kardeliai dažnai auginami soduose. Po sezono kardelių gumbasvogūniai gali būti iškasti, džiovinami ir saugomi iki kito
sodinimo sezono. Norint sekančiais metais vėl džiaugtis kardelių žiedais, reikia tinkamai pasirūpinti jų gumbasvogūniais sezono gale.

  1. Palaukite šešias savaites po žydėjimo, prieš iškasdami kardelių gumbasvogūnius. Tačiau, jei yra žadamas šaltis, kardelių gumbasvogūnius galima iškasti ir anksčiau.
  2. Prieš iškasant kardelių gumbasvogūnius, pažymėkite su kastuvu aplink kardelį apskritimą, paliekant keletą centimetrų tarp rato ir augalo šaknies, kad nepažeistumėte gumbasvogūnių.
  3. Nupjaukite stiebelius. Švelniai nukratykite purvą nuo iškastų išsaugojimui skirtų gumbasvogūnių.
  4. Gumbasvogūnius reikia išdžiovint. Jei žadamas šiltas ir saulėtas oras, galima kardelių gumbasvogūnius padžiovinti lauke. Jei oras drėgnas - džiovinkite patalpoje, paskleisdami kardelių gumbasvogūnius vienu sluoksniu ant padėklo.
  5. Išimkite senus susitraukusius gumbasvogūnius po dviejų - trijų džiovinimo savaičių. Jei senus gumbasvogūnius bus sunku atskirti nuo šaknų - reiktu palaukti dar vieną savaitę, ir pabandyti dar kartą.
  6. Atrinktų kardelių gumbasvogūnius reikia įdėti į tarą, kuri leistų cirkuliuoti orui. Kardelių gumbasvogūnius reikia laikyti vėsioje, bet ne per šaltoje temperatūroje.

Kardeliai Svogūninės gėlės